Quantcast

G. Nausėda: situacijai blogėjant gali tekti grįžti prie griežto karantino

Lietuvoje sparčiai augant naujų koronaviruso atvejų, prezidentas Gitanas Nausėda ragina visuomenę laikytis visų saugumo reikalavimų ir įspėja, kad situacijai tapus nevaldomai teks grįžti prie griežtų karantino ribojimų.

„Iš esmės yra du keliai, pirmas kelias yra stengtis kiek galima daugiau testuoti, atsekti židinius, atsekti viruso kelią ir izoliuoti su tuo susijusius asmenis. Antrasis kelias – jeigu jau pirmas kelias nebetinka ir susirgimų skaičius yra ženkliai išaugęs, antrasis kelias yra stabdyti veiklą, stabdyti kavinių, barų, kitų viešojo gyvenimo institucijų darbą ir tokiu būdu mėginti įvedus visuotinį karantiną suvaldyti procesą“, – garso įraše iš Briuselio, kur dalyvauja Europos viršūnių susitikime, teigė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad pirmasis kelias Lietuvai yra priimtinesnis ir keliantis mažiau nuostolių ekonomikai bei socialiniam gyvenimui, tačiau įspėjo, jog šalies epidemiologai jau yra „ties riba“, kai židinių gali nebepavykti atsekti.

„Mes jau esame ties riba, kuomet mūsų sveikatos institucijos, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras jau vargiai arba su didele įtampa spėja sekti paskui tuos židinius“, – sakė jis.

Prezidentas ragina imtis visų saugumo priemonių ir disciplinos, t.y. laikytis atstumų, naudoti kaukes ir kitas apsaugos priemones ir „elgtis atsakingai, kad visuomenė galėtų gyventi stabiliai ir situacijos kontrolė neištrūktų iš mūsų rankų“.

Žada aplankyti NVSC epidemiologus

Kitą savaitę jis ketina apsilankyti Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre ir susitikti su epidemiologais. Šalies vadovas pabrėžė, kad jo tikslas yra padėti epidemiologams, kuriems „tikrai nėra lengva, kurie patiria didžiulę įtampą ir stengiasi padaryti šitoje situacijoje geriausią, ką jie gali“.

Mes jau esame ties riba, kuomet mūsų sveikatos institucijos, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras jau vargiai arba su didele įtampa spėja sekti paskui tuos židinius.

Kartu jis sako suprantantis ir visuomenės nuovargį dėl taikomų suvaržymų, bet ragino dar pakentėti, jog Lietuvos neištiktų kitų valstybių likimas, kur koronaviruso antroji banga išplito dar labiau.

„Man labai gerai suprantamas visuomenės nuovargis, aš tikrai kalbėjausi šio Europos Vadovų Tarybos posėdžio metu su praktiškai visų šalių vadovais, klausiausi apie situaciją įvairiose šalyse. Nors mes pripažįstame mūsų padėtį, statistiką bauginančia, bet kai kurių kitų šalių padėtis yra dar blogesnė. Tai ne tam, kad čia kažką mėginčiau nuraminti, bet atvirkščiai – kad įspėčiau, kad situacija gali dar labiau komplikuotis, jeigu mes nesilaikysime tam tikrų reikalavimų“, – pabrėžė prezidentas.

„Todėl nepaisant to koronaviruso nuovargio, kuris kaupiasi, pasakykime vienas kitam, artimiesiems, kad tai, kas dabar yra, yra labai rimta. Ir kuo labiau susikaupsime dabar, tuo daugiau nuostolių mes išvengsime ateityje. Todėl privalome dar kartą susitelkti, sutelkti visą savo valią, kad paliktumėme šią krizę ir išspręstumėme ją“, – ragino jis.

Lietuvoje dvi paros iš eilės fiksuojamas rekordinis naujų užsikrėtimų skaičius: ketvirtadienį pranešta apie naujus 255, penktadienį – apie 281 atvejį. Per dvi paras taip pat nuo koronaviruso mirė trys žmonės.

Virusas plinta ligoninėse, globos įstaigose, mokyklose, maždaug penktadalio asmenų užsikrėtimų epidemiologams kol kas nepavyksta atsekti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
ponas kaip ten sakant o ar jus jau vakcinotas ir šeima ar jau doze priimta laukiate antros juk jau vakcina yra skiepai yra atliekami taip kaip gali blogėti situacija ,taip koki breda jus skleidžiat mums metus laiko kenčiančius ir operos varomos su kardais per visus priemoniu skleidėjus, kiek gali blogėti, gerin eiti turėtu o ne blogin, kas kaltas juk ir pats rankute susikabines bėgai palaikyti taikos balandi link gudijos iki sienos nusidrkė ranku tvirtovė, net lukošenka su kalašnikovu birzgalu su kollia vaikiu liekė žiūrėti koki atstuma esate pasikabines nuo sienos, baltarusijos, ar to metu neblogėju situacija kur tiesa , o kur melas yra, juk ka jus šnekate negalima tikėti nei vienu jūsų žodžiu, pradėkite dirbti mums nuolanku darba be propogandos laukiame geroves valstybes jūsų pažadu, ir gyvenimo gerejimo, pragyventi laikas o nesimarinti tom užburto burbulo kalbomis, juk netiki žmones kurie dar galvoja ka jus ten destote,

Tomas

Tomas portretas
PSO jau kitaip mąsto gerbiamas prezidente NE Lietuvos.

Ū-ūūHū

Ū-ūūHū portretas
Gi matai ZORO.Tikras litviniškas Vairas-juoda kakis
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių