Quantcast

G. Nausėda pažadėjo paramą Moldovai stojant į ES

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį telefonu kalbėdamas su Moldovos prezidente Maia Sandu (Maja Sandu) pažadėjo Lietuvos paramą šaliai stojant į Europos Sąjungą (ES), pranešė Prezidentūra.

Lietuvos vadovas informavo, kad šią savaitę dalyvaudamas Europos Vadovų Taryboje jis aktyviai pritars Moldovos ir Ukrainos Europos Sąjungos kandidačių statusui, ir pažadėjo veiksmingą paramą Moldovos eurointegracijos kelyje.

„Iš savo patirties žinome, kad šalies kandidatės statusas suvienija visuomenę siekti spartesnio būtinų reformų įgyvendinimo, kad narystės perspektyva ne tik stiprina šalies demokratinius institutus, bet ir spartina jos ekonomikos pertvarką. Lietuva remia Jūsų lyderystę vedant Moldovą link narystės Europos Sąjungoje ir remia Jūsų šalies pastangas įgyvendinti visas stojimo sąlygas“, – sakė G. Nausėda.

Ketvirtadienį ir penktadienį vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje turėtų būti priimtas galutinis sprendimas dėl kandidačių į ES statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai. Tokią rekomendaciją yra pateikusi Europos Komisija.

G. Nausėda su Moldovos vadove taip pat aptarė saugumo iššūkius regione, būtinybę mažinti Rusijos galimybes finansuoti jos karą Ukrainoje, kalbėjo apie solidarumą su Ukraina priimant karo pabėgėlius, europinius pabėgėlių paramos instrumentus.

Prezidentas pakvietė M. Sandu į Lietuvos valstybės dienos iškilmes Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

niekas nemėgsta AiG

niekas nemėgsta AiG portretas
išskyrus valstiečius ir maršistus

Onė

Onė portretas
Apie kokią paramą kalbama,kai lietuvos kas.antram reikalinga parama,gėda ir kalbėti....

Aš  portretas
Dėl BRELL nesupratau, kas per h.. a vyksta? Tipo Lietuva dar naudoja Rusiška elektra? Būsiu nenustebintas jei jie per ofshorus perka Rusiškos dujos!!! Kita kelia jie pasirinko, demesio truksta, tai padarykit ka nors dėl savo gyventojų, sulauksite dėmesio!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių