Quantcast

G. Nausėda patenkino J. Šiugždinienės atsistatydinimo pareiškimą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį patenkino švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės atsistatydinimo pareiškimą.

„Šalies vadovas, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Ministrės Pirmininkės teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo priėmė J. Šiugždinienės atsistatydinimą ir pavedė teisingumo ministrei Ewelinai Dobrowolskai eiti švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas“, – pranešė Prezidentūra.

J. Šiugždinienė pareigas palikti nusprendė po to, kai visuomenėje kilo abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas, gautas dirbant Kauno savivaldybės taryboje.

Kaip nurodo Prezidentūra, E. Dobrowolska švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas eis nuo gegužės 24 dienos iki kol bus paskirtas naujas ministras.

G. Nausėda pabrėžia, kad švietimas turi išlikti prioritetine valstybės politikos sritimi, o Vyriausybė privalo užtikrinti pokyčius siekiant kokybiško švietimo prieinamumo kiekvienam.

Prezidentas atsistatydinti ragino ir dar du Vyriausybės narius, sulaukusius klausimų dėl gautų išmokų – finansų ministrę Gintarę Skaistę ir kultūros ministrą Simoną Kairį.

G. Skaistė pirmadienio vakarą pranešė Kauno savivaldybei atgal pervedusi beveik 14 tūkst. eurų – dalį sumos, kurią išmokomis gavo dirbdama miesto taryboje. Ji sako, kad darbo savivaldybėje metu visas lėšas naudojo skaidriai, tačiau už minėtą sumą savo išlaidų čekiais pagrįsti nebegali.

Tuo metu S. Kairys sako, kad jo gautas išmokas būtų įmanoma grąžinti, bet jis nesijaučia padaręs pažeidimus, o sumos buvo sąlyginai nedidelės ir pagrįstos logika.

Dėl susidariusios situacijos valdantieji ėmėsi iniciatyvos skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jiems nepavykus iš posto pasitraukti žada premjerė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Atras atpirkimo ožį, kuris turės atsakyti už išsigimėlių vyriausybes klaidas.Nepasitikim šią vyriausybę ką ten beaiškintu Nausėda, arba kokie kiti.Tauta turi savo protą ir nusistatymus, todėl beviltišką kalbėti kažką kitą.

švinius

švinius portretas
Gitanelis lojalus maršistams, celofanu, paleckui, ragelskui ir kitam zbrodui.

švietimo prfsąjungos

švietimo prfsąjungos portretas
Kaip rašoma,labai vertino šią ministrę,laikėją protinga, siekusia reformų įgyvendinimo labai gražiai apie ją jie kalba...Gaila, negerai ji padarė, ko ji čia viena aukojosi
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių