Quantcast

G. Nausėda pasirašė įstatymą dėl V. Landsbergio pripažinimo Lietuvos vadovu

Prezidentas Gitanas Nausėda pentadienį pasirašė įstatymą, kuriuo Vytautas Landsbergis pripažįstamas pirmuoju atkurtos Lietuvos vadovu.

Tai BNS penktadienį patvirtino prezidento atstovas Ridas Jasiulionis.

Parlamentas praėjusią savaitę priėmė Aukščiausiosios Tarybos pirmininko teisinio statuso įstatymą, pagal kurį Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas nuo 1990-ųjų kovo 11-ąją prilygintas atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovui. Tuo metu šias pareigas pareigas ėjo Vytautas Landsbergis.

Už šį projektą balsavo 74 parlamentarai – valdantieji konservatoriai, liberalai, Laisvės frakcijos nariai ir trys opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos atstovai.

Įstatymas nustato, kad Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, būdamas aukščiausiuoju Lietuvos Respublikos pareigūnu, nuo 1990 metų kovo 11 dienos iki 1992 metų lapkričio 25 dienos turėjo ir vykdė konstitucinius valstybės vadovo įgaliojimus.

Valdantieji laikosi pozicijos, kad priėmus tokį įstatymą konstatuojamas istorinis faktas, o dalis opozicijos atstovų jį laiko siekiu perrašyti istoriją.

Opozicinių „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis penktadienį patvirtino, kad opozicija rinks parlamentarų parašus ir dėl šio įstatymo kreipsis į Konstitucinį Teismą.

Praėjusią kadenciją parlamente irgi bandyta suteikti valstybės vadovo statusą V. Landsbergiui, tačiau tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva nesulaukė buvusių valdančiųjų politinio palaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Koks dydis noras TOS SLOVES Koks dydis,tos GARBES Koks dydis noras -PINIGU Koks dydis noras-BLUDO -MELO ir APGAULES TARP -TARP DIEVO MEILES IR TIESOS TOKIOS TAMSOS SAVO LAIKE DAR NEMACIAU JINAI VISADOS BUVO BET KAD TAIP APAKINTU VISUS IR TURTINGUS IR BIEDNUS NEMACIAU,kad kuna parduodam tai dar,bet kad ir DUSIA parduodam tai jau VISKAS.

Anonimas

Anonimas portretas
Įstatymas neteisėtas, bus atšauktas?

>>>uz paskubom..

>>>uz paskubom.. portretas
žiūrėk kad pats nebūtum pakabintas už šūddinos uodegos,penktakolonine žiurke,dar cyptelk..
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių