Quantcast

G. Nausėda – pasaulio lietuvių jaunimui: labai svarbu jausti savo šaknis

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvavo Lenkijos mieste Punske vykstančio XVI Pasaulio lietuvių jaunimo kongreso kultūrinės dalies „Ateitį kuria tradicija“ atidaryme, kuriame akcentavo lietuvių tapatybės užsienyje išsaugojimą.

Šalies vadovas sveikinimo kalboje pabrėžė, kad Lietuvai šiandienos globaliame pasaulyje būtina išsaugoti, stiprinti ir iš kartos į kartą perduoti tautinį bei kultūrinį identitetą, lietuvių kalbą ir tradicijas. Prezidentas taip pat pasisakė už Lietuvos pilietybės išsaugojimą užsienyje gyvenantiems lietuviams.

„Šiandien aš džiaugiuosi matydamas jaunus žmones, kupinus optimizmo ir konstruktyvios energijos. Telkiatės ir telkiate tam, kad lietuviškoji tapatybė būtų istoriją, dabartį ir ateitį siejanti vertybė, lemianti kiekvieno iš mūsų pasirinkimus“, – sakė šalies vadovas. Jo teigimu, Lietuvos durys visada atviros lietuviams, pasiryžusiems įgyvendinti kilnias ir drąsias idėjas.

Prezidentas pažymėjo, kad labai svarbu yra jausti savo šaknis, nebijoti pasakyti, kad esame lietuviai ir tuo didžiuojamės – atsiverdami plačiam pasauliui, jį galime praturtinti unikalia savo tapatybe.

Šalies vadovas taip pat dėkojo lietuvių jaunimui už nepaprastai svarbią paramą ir palaikymą Ukrainai.

„Svarbu solidarizuotis ir priešintis agresijai. Tautinė tapatybė itin svarbi darant asmeninius vertybinius pasirinkimus šių dienų geopolitinių iššūkių kontekste“, – sakė prezidentas G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaknys yra gerai,

šaknys yra gerai, portretas
bet, kada bus grąžinti užtarnautų pensijų pavogti pinigai? Ką padidinat, vos užtenka nepriklausomiems elektros tiekėjams susimokėti. Nesirk coviodu-22.

Labai svarbu,

Labai svarbu, portretas
kad nereiketu gedytis pries pasauli del to,kas dedasi tavo "saknu" salyje!

J

J portretas
Saknys ten kur gyveni nuolat moki mokescius ir suteikta pilietybe tai kad nauseda nemaisyk ten kur dukreles saknis ileido ten ir tegul sexi susirupino kad ir dukreles turetu dvi subines kurios sedetu 2 valstybese ir galetu mums isrinkt 72 lytis i seima,narkomanus kurie nepaiso konstitucijos stop
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių