Quantcast

G. Nausėda: nuomonių skirtumai su valdančiaisiais yra natūralūs

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad jo nesutarimai su Vyriausybe yra natūralūs ir teigia palaikantis premjerės Ingridos Šimonytės aktyvumą užsienio politikoje.

„Gal yra tokie lūkesčiai, kad viskas turi būti kaip rojuje. Bet jeigu būtų taip, kaip rojuje, reiškia, mes jau nebe šitame pasaulyje. Aš noriu būti šitame pasaulyje, o šitame pasaulyje yra skirtingas įsivaizdavimas, skirtingi požiūriai ir kartais tie požiūriai tikrai skiriasi taip ženkliai, kad reikia pripažinti, kad surasti bendro vardiklio nepavyksta“, – paklaustas apie santykius su valdančiaisiais ir Vyriausybe trečiadienį sakė prezidentas.

Kalbėdamas apie atstovavimą Lietuvai Europos Vadovų Taryboje, G. Nausėda pabrėžė, kad ne jis pradėjo diskusijas dėl to, kas ten turėtų vykti – jis ar I. Šimonytė.

„Mes tiesiog stengėmės išaiškinti vieną, berods, visiškai akivaizdų dalyką, kad tai yra prezidento prerogatyva, tai yra įtvirtinta Konstitucijoje. Šioje vietoje mes nelabai matome erdvės kažkokiai diskusijai“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Bet aš jokiu būdu neprieštarauju ir būtų tiesiog neprotinga prieštarauti aktyviai premjerės veiklai užsienio politikoje“, – pridūrė jis.

„Visi pareigūnai savo atsakomybių ribose turi būti kiek galima labiau aktyvūs, tame tarpe ir užsienio vizitų prasme“, – sakė prezidentas.

Vis dėlto šalies vadovas sakė esantis nusivylęs tuo, kokiais metodais buvo atidėti sprendimai dėl jo iniciatyvos didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį. G. Nausėda tvirtino neabejojantis, jog sprendimas bus priimtas.

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad G. Nausėda prezidentu tapo sudėtingu metu.

„Turėjo vieną valdžią, dabar turi kitą, su kuria ieško būdų bendradarbiauti. Manau, kad tie dveji metai yra ilgas kelias per dykumas", – žurnalistams sakė G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

??

?? portretas
O kas čia juokingo? Jei valdantieji mažiau rūpintųsi Lgbtistais, jų perėjom ir suoleliais,o daugiau žiūrėtų kaip padėti daugumai gyventojų,kurie gyvena nuo algos iki algos,tai gal tada ir Prezidentui būtų lengviau,o dabar ištisai kiauksi ir kiauksi ant jo- matyt bijo,kad neliks vietos numatomam koncervatorių Lansbergiukui... Taigi gal ir būtų juokinga,jei ne graudu nuo tokių valdančiųjų ir jų vedamos politikos ir valstybės pinigų grobstymo ,taškymo dešinėn,kairėn milijonais,ar net milijardais...

Z

Z portretas
Daugiau negu juokinga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių