Quantcast

G. Nausėda liūdi dėl Britanijos pasitraukimo iš ES

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad liūdi matydamas Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES), bet tikisi išsaugoti artimus ryšius.

„Liūdna matyti Jungtinę Karalystę traukiantis iš ES, bet tikiuosi, kad liksime artimiausi draugai ir sąjungininkai“, – tviteryje penktadienį parašė G. Nausėda.

„Esame pasirengę sukurti naują ambicingą partnerystę ir sustiprinti mūsų bendradarbiavimą gynybos, saugumo, tyrimų, prekybos ir inovacijų klausimais“, – pridūrė jis.

Jungtinė Karalystė penktadienį paliks ES po daugiau nei keturis dešimtmečius trukusios ekonominės, politinės ir teisinės integracijos.

Mažiausiai iki 2020 metų pabaigos santykiai tarp Britanijos ir ES nesikeis dėl pereinamojo laikotarpio, per kurį tikimasi suderėti dėl būsimos partnerystės sąlygų.

Lietuva būsimosiose derybose daug dėmesio žada skirti Britanijoje gyvenančių šalies piliečių teisėms užtikrinti.

Naujausiais Jungtinės Karalystės vyriausybės duomenimis, šiuo metu apie 140 tūkst. lietuvių suteiktas nuolatinio gyventojo statusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Litas

Litas portretas
man didzausia svente,gal grysiu i durniu laiva.

...

... portretas
Na, britai neprapuls, ir net Škotijos pasitraukimas jų neišgąsdins. Bet po Katalonijos atsiskyrimo... KADA pradėsim kalbėt apie LITXIT?..

Su

Su portretas
Tais barbarais viskas aišku Įdomiau bus kai sužinosime kas bus Next
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių