Quantcast

G. Nausėda: Lietuvos pozicija Kinijos atžvilgiu liko nepakitusi

Užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui užsiminus apie pokalbius dėl Lietuvos ir Kinijos santykių normalizavimo, prezidentas Gitanas Nausėda abejoja, ar pasikeitusi tam tikrų politikų retorika gali ženkliai pagerinti dvišalį Vilniaus ir Pekino bendravimą.

ELTA primena, kad Lietuvai leidus Vilniuje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. 2021 m. pabaigoje Pekinas pritaikė griežtas diplomatines ir ekonomines sankcijas. Be to, Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai pakeitė diplomatinių santykių su Lietuva lygį – nuo ambasadoriaus iki laikinojo reikalų patikėtinio.

Įtampos dvišaliuose santykiuose tvyrojo ir anksčiau – po to, kai Lietuva pasitraukė iš „17+1“ bendradarbiavimo formato su Kinija. Tuomet šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ragino Lietuvos pavyzdžiu sekti ir kitas Europos Sąjungos valstybes. Visgi, Vilniaus pavyzdžiu pasekė tik kaimyninės Estija ir Latvija.

Pastaruoju metu Lietuvoje vėl kalbėta dėl santykių su Kinija ir Taivanu. Diskusijos kilo į Lietuvą atvykus Taivano užsienio reikalų ministrui Josephui Wu. G. Landsbergis su Taivano ministru oficialiai nesusitiko, o žurnalistams komentuodamas situaciją užsiminė apie pokalbius su Pekinu dėl santykių normalizavimo. Tokie ministro sprendimai opozicijos ir dalies apžvalgininkų sukritikuoti ir įvertinti kaip užsienio politikos nenuoseklumo pavyzdžiai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
VISIŠKAS KVAILYS BET PUIKIAI GYVENTI SUGEBA

KINIJAI NUSIŠIKTI ANT TAVO POZICIJOS

KINIJAI NUSIŠIKTI ANT TAVO POZICIJOS portretas
Akivaizdžiai Nausėda napoleonėja. Jis jau Kinijai perša savo poziciją. Pirmiausiai paklausk ar Kinijai ji reikalinga...

:)))

:))) portretas
lyg nauseda turi kokia nors pozicija,,, kaip seimininkas pasake taip ir bus
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių