Quantcast

G. Nausėda: Lietuva tvirtai remia Sakartvelo pilietinę visuomenę kelyje į Europą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su Sakartvelo vadove Salome Zurabišvili telefonu aptarė reformų įgyvendinimą šalyje, Lietuvos paramą siekiant narystės Europos Sąjungoje.

„Lietuva tvirtai remia Sakartvelo pilietinę visuomenę kelyje į Europą, spaudos bei visuomenės saviraiškos laisvę. Esame pasirengę dalintis savo eurointegracijos patirtimi ir padėti Sakartvelui pasiekti progresą, būtiną tolesniam šalies suartėjimui su ES. Tačiau tam būtina ir Sakartvelo vadovybės politinė valia“, – pokalbio metu sakė G. Nausėda.

Lietuvos vadovas taip pat akcentavo stiprią paramą Sakartvelo suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

Praėjusią savaitę Sakartvelo vyriausybė atsisakė prieštaringai vertinamo „užsienio agentų“ įstatymo projekto po to, kai į gatves išėjo dešimtys tūkstančių pasipiktinusių demonstrantų. Kritikų teigimu, šis teisės aktas priminė Rusijoje galiojančias taisykles.

Sakartvelo prezidentė S. Zurabišvili atvirai pasisako už glaudesnius ryšius su Vakarais ir kritikuoja valdančiąją partiją, tačiau jos įgaliojimai yra riboti.

Šalis, 2008 metais kariavusi trumpą karą su kaimynine Rusija, praėjusiais metais kartu su Ukraina ir Moldova pateikė oficialią paraišką įstoti į ES.

Pastarosioms buvo suteiktas kandidatės statusas, o Sakartvelui buvo liepta vykdyti tolesnes reformas, kad galėtų pradėti ilgą kelią į narystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Tokiu gruziju tik ir tetruksta ES kokie jie euopiečiai .Tegul azijos žemine draugu ieškosi.

2014 metais parėmėte Ukrainą...

2014 metais parėmėte Ukrainą... portretas
Kada Lietuvos valdžia pradės mąstyti ir dirbti Lietuvai, o ne šokti pagal banditų iš už Atlanto dūdele? Juk sau prisišauksite Ukrainos varianto. Ar to linkite Lietuvai, išdavikai?

kritikas

kritikas portretas
tai gal dar armenija azerbaidziana kirgizija nenorit primti i europos sajunga
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių