Quantcast

G. Nausėda: Lietuva remia Moldovos demokratines reformas

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda vaizdo skambučiu su Moldovos prezidente Maia Sandu aptarė ES Rytų partnerystės politikos darbotvarkę, pasirengimą šiais metais vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui ir vakcinavimo pažangą šalyse.

Lietuvos vadovas išreiškė paramą Moldovos euroatlantinės integracijos aspiracijoms ir M. Sandu inicijuojamoms demokratinėms reformoms bei paskatino Moldovos vadovę imtis aktyvios lyderystės, stiprinant santykius su ES artėjančiame Rytų partnerystės viršūnių susitikime.

„Prezidento rinkimų rezultatai Moldovoje parodė, kad šalies žmonės tikisi pokyčių. Tvirtai palaikome prezidentės inicijuojamą demokratinių reformų darbotvarkę, ypač teisingumo vykdymo, kovos su korupcija, finansų srityse“, – teigė prezidentas ir akcentavo toliau sieksiąs burti Europos valstybių vadovus, palaikančius Moldovos prezidentę bei jos inicijuojamus demokratinius pokyčius.

Tvirtai palaikome prezidentės inicijuojamą demokratinių reformų darbotvarkę, ypač teisingumo vykdymo, kovos su korupcija, finansų srityse.

2020 m. gruodžio mėnesį prezidentas inicijavo bendrą deklaraciją su Latvijos, Estijos, Čekijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos vadovais, kuria išreikštas palaikymas M. Sandu iniciatyvoms stiprinti demokratines vertybes, pagrindines laisves ir teisinės valstybės principus šalyje.

Prezidentas paragino Moldovos vadovę ir toliau puoselėti aktyvų bendradarbiavimą su kitomis Rytų partnerystės valstybėmis, ypač asocijuotomis ES Rytų partnerėmis, taip formuojant bendrą viziją ir atstovaujant jai ES institucijose.

Pokalbio metu dėmesio skirta pandemijos suvaldymui ir vakcinavimo strategijoms šalyse aptarti.

G. Nausėda pabrėžė keliąs ES vakcinų prieinamumo Rytų kaimynystės valstybėms klausimą aukščiausiu ES lygmeniu.

„Europos Komisijos pasiūlytas mechanizmas, užtikrinantis vakcinų tiekimą ES kaimynystės, ypač Rytų partnerystės, valstybėse, galėtų tapti nauju proveržiu, stiprinant ryšius tarp ES ir kaimynystės šalių“, – sakė prezidentas.

Prezidentai aptarė priemones kovoje su pandemijos padariniais ekonomikai, ypač smulkiajam ir vidutiniam verslui, sutarė, kad prasmingas aktyvesnis bendradarbiavimas kovojant su dezinformacija, kibernetinėmis bei hibridinėmis grėsmėmis.

Moldovos prezidentė pakvietė Lietuvos vadovą apsilankyti Moldovoje, kai tik aplinkybės leis tai įgyvendinti. Prezidentas planuoja pavasarį aplankyti visas asocijuotąsias ES Rytų partneres – Ukrainą, Sakartvelą ir Moldovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"DEMOKRATIJA" PAGAL NAUSĖDA...

"DEMOKRATIJA" PAGAL NAUSĖDA... portretas
Visos žiniasklaidos priemonės - konsevų ir liberalų rankose. Kalbėti galima tik tai, ką leidžia Lietuvos išdavikai, suderinę su JAV - pasaulio teroristais. Išėjai į gatves mitinguoti - gausi guminių kulkų. Ką noras pasakysi gero apie Rusiją - pasodins...Ar ne taip, p.Nausėda? Tokią "demokratiją" Lietuva diegia ir į kitas šalis...

Kada

Kada portretas
veidu į Lietuvos žmones atsisukusi? Alio Lietuvos žmonės tave ant savo biednos galvos išsirinko.

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Nesuderina prie Europos sąjungos, o kaip "varlės šokinėja ant dalgio" - KUR RŪPESTIS LIETUVOS VALSTYBĖS GEROVE (Pasirūpins baltarusiai, moldavai, ukrainiečiai.... )?!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių