Quantcast

G. Nausėda: Lietuva ir toliau rems Ukrainos teritorinį vientisumą

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda telefonu su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu aptarė šalių vidaus politikos aktualijas, regioninį bendradarbiavimą, saugumo situaciją Ukrainoje.

Prezidentai aptarė Normandijos ketverto susitikimo rezultatus ir konflikto Donbase sprendimo pažangą. Lietuva išreiškė tvirtai palaikanti Ukrainos pastangas užtikrinti teritorinį vientisumą ir suverenitetą visoje Ukrainos teritorijoje.

Lietuvos vadovas pasveikino prezidento V. Zelenskio iniciatyvą sukurti daugiašalę platformą spręsti Krymo aneksijos nepripažinimo klausimą tarptautinėje arenoje ir užkirsti kelią tolesniems žmogaus teisių pažeidimams pusiasalyje.

Lietuvos prezidentas pabrėžė nuolat stiprėjantį Ukrainos bendradarbiavimą su NATO, taip pat užtikrino Lietuvos paramą Ukrainai euroatlantinės integracijos kelyje.

Šalių vadovai aptarė įtemptą situaciją kaimyninėje Baltarusijoje. Sutarta vieningai remti Baltarusijos pilietinę visuomenę, kovojančią už demokratines vertybes ir žmogaus teises.

Matome, kad dabartinė padėtis negerėja. Todėl ypač svarbus ES sankcijų Baltarusijos režimui išplėtimas. Sveikiname Ukrainos sprendimą prisijungti prie ES įvesto sankcijų paketo Baltarusijos režimui.

„Matome, kad dabartinė padėtis negerėja. Todėl ypač svarbus ES sankcijų Baltarusijos režimui išplėtimas. Sveikiname Ukrainos sprendimą prisijungti prie ES įvesto sankcijų paketo Baltarusijos režimui“, – teigė Prezidentas.

Lietuvos vadovas informavo Ukrainos lyderį apie lapkričio 24 d. vykusio pokalbio su pilietinės visuomenės lydere Sviatlana Cichanouskaja rezultatus. Prezidentas akcentavo, kad Lietuva tikisi nuolatinio Ukrainos solidarumo dėl atsisakymo pirkti elektrą iš aplinkos ir branduolinės saugos reikalavimų neatitinkančios Astravo atominės elektrinės.

Lietuvos vadovas šiais metais planavo lankytis Ukrainoje, tačiau vizitą teko atidėti dėl karantino suvaržymų. Lyderiai sutarė surengti Ukrainos reformų konferenciją Vilniuje 2021 m. liepos mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAD TIK NAUSĖDA TRŪKIO NEGAUTŲ...

KAD TIK NAUSĖDA TRŪKIO NEGAUTŲ... portretas
Šiandien jis su anūkėliu remia Ukrainą, Gruziją, Moldovą, Baltarusijos Tėvynės išdavikus...Kad tik...trūkio negautų tokią naštą keldami. O jeigu rimtai - konflikto atveju, tie visi mūsų "didvyriai" atsidurs Hagos tribunole už karo ir nacionalinės neapykantos kurstymą. Ir antra - kieno sąskaita vykdomos tos turistinės kelionės ir tie "rėmimai"?

Gėda JAV pakalikams

Gėda JAV pakalikams portretas
Nausėda rems Ukrainoje skurdą, badą, ubagus ir nusikaltėlius valdžioje.

Anonimas

Anonimas portretas
Gali jis ten žadėti ką nori, o mes turim savo nuomonę. Krymo ir Donbaso chocholai jau nebeatgaus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių