Quantcast

G. Nausėda ragina ES konsoliduoti pozicijas santykiuose su Kinija

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininką Charlį Michelį ir ES Tarybai pirmininkavimą perimančios Slovėnijos ministrą pirmininką, kviesdamas konsoliduoti ES pozicijas dėl ES ir Kinijos santykių.

Pasak Prezidentūros pranešimo, Lietuvos vadovo laiške atkreipiamas dėmesys į poreikį konsoliduoti ES šalių pozicijas santykiuose su Kinija ir akcentuojama būtinybė imtis bendrų veiksmų aukščiausiu lygiu su šia globalia partnere. Dabar tinkamas laikas Europos Sąjungai įvertinti politines ir ekonomines aktualijas bei perspektyvas, žmogaus teisių padėtį Kinijoje ir diskutuoti dėl tolesnės ES ir Kinijos santykių strategijos, kuri leistų geriau koordinuoti pozicijas ir veiksmus.

Būsimame Europos Vadovų Tarybos posėdyje planuojama surengti diskusiją dėl Europos Sąjungos ir Kinijos santykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Plumpis

Plumpis portretas
Kaip šlykštu kai valstybė neturi savo užsienio politikos ir savo kelio. Tas pats per tą patį - papūgos, užsikertančios plokštelės. Svarbiausia, ar tų visų išišokimų kas nors klauso. Žema ir nesolidu.

NAUSĖDA klusniai v y k d o JANKIŲ nurodymą,

NAUSĖDA klusniai v y k d o JANKIŲ nurodymą, portretas
kuris k e n k i a Lietuvos bendradarbiavimui su KINIJA, kuriuos gan sėkmingai pradėjo ir u ž m e z g ė Butkevičius.--Kada Lietuva atsisakys PAPŪGOS vaidmens, formuojant užsienio politiką?, --nuomonės n e t u r ė j i m a s žemina Lietuvos valstybės PRESTIŽĄ ir v e r t ę --ne tik EUROPOJE bet ir pasaulyje--prisimindami Lietuvos DK laikus-nustokime demonstruoti lietuvių t a u t o s NEPILNAVERTIŠKUMĄ.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių