Quantcast

G. Nausėda kalbėjo ir apie Seimo susiskaldymą: pasigedo politinės kultūros

Opozicijai antrą savaitę boikotuojant Seimo darbą, prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pareiškė pasigendantis politinės kultūros.

Taip jis kalbėjo Seime skaitydamas metinį pranešimą.

„Mano, kaip valstybės vadovo, pareiga – padėti dialogui. Tačiau tam reikalinga visų pusių gera valia ir noras ne rinkimų pažadais, o asmeniniu pavyzdžiu diegti kitokią politinę kultūrą. Kol kas to pasigendu“, – parlamente sakė šalies vadovas.

„Neabejoju, kad to pasigenda ir Lietuvos žmonės, nes kiekviena politinių ambicijų sužlugdyta gera iniciatyva, kiekvienas vėluojantis sprendimas galiausiai atsiliepia jų gerovei“, – pridūrė jis.

Neabejoju, kad to pasigenda ir Lietuvos žmonės, nes kiekviena politinių ambicijų sužlugdyta gera iniciatyva, kiekvienas vėluojantis sprendimas galiausiai atsiliepia jų gerovei.

G. Nausėda apgailestavo, kad nors Lietuvos politikai geba susivienyti išorinių grėsmių akivaizdoje, „gebėjimo išgirsti ir išklausyti vienas kitą nuolat pritrūkstame, kai kalbame apie Lietuvos žmonių gerovei būtinus sprendimus“.

„Net neprasidėjusios diskusijos nutraukiamos sausu „ne“. Ne toje Seimo salės pusėje gimę pasiūlymai nugula stalčiuose ar pražilsta, belaukdami Vyriausybės išvadų. Balsuojama ne už ar prieš konkretų siūlymą, o tam, kad oponentui būtų parodyta jo vieta“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Ir galiausiai pradedame posėdžiauti skirtingose Seimo salėse“, – sakė prezidentas.

Konfliktas Seime kilo praėjusią savaitę svarstant opozicijos inicijuotą interpeliaciją žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Opozicijos reikalavimu balsavime dėl interpeliacijos buvo padaryta pertrauka, tikintis pakeisti politinių jėgų pusiausvyrą, tačiau valdantieji dieną anksčiau sušaukė nenumatytą posėdį.

Per jį buvo pritarta ministro Kęstučio Navicko atsakymams, bet protestuodama opozicija trečiadienį nedalyvavo Seimo posėdyje ir ketvirtadienį susirinko posėdžiauti alternatyviai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen opozicijos atstovai vėliau įteikė reikalavimų sąrašą ir teigia, jog į juos neatsižvelgus, Seimo posėdžius gali boikotuoti iki rudens sesijos rugsėjo 10 dieną.

Vis dėlto valdantiesiems ir opozicijai randant kompromisus dėl šios siūlomų priemonių gyventojams amortizuoti augančias kainas, opozicija gali grįžti į Seimo posėdžių salę kitą savaitę.

Seimo darbą boikotuoja penkių frakcijų – Darbo partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos regionų, Lietuvos socialdemokratų partijos, Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ – bei Mišrios Seimo narių grupės nariai. Iš viso – 67 parlamentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių