Quantcast

G. Nausėda: jau dabar Ukraina dėl Rusijos veiksmų moka didžiulę kainą

Tebetvyrant įtampai dėl Rusijos sprendimo Ukrainos pasienyje sutelkti dideles karines pajėgas, Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako palaikąs Europos Komisijos (EK) iniciatyvą numatyti 1,2 mlrd. eurų sumą siekiantį pagalbos paketą ukrainiečiams.

Lietuvos vadovas pažymi, kad, Vakarams svarstant, ar Kremlius iš tiesų galėtų panaudoti karinę jėgą prieš kaimyninę valstybę, pati Ukraina jau dabar moka didelę kainą dėl įtemptos situacijos regione.

„Ir dabar Ukraina moka didžiulę kainą už tai, kas vyksta prie jos sienų, nes tai yra pirmiausiai ekonominio, socialinio gyvenimo sutrikdymas. Tai yra panikos siejimas“, – po telefonu vykusio pokalbio su Ukrainos vadovu Volodymyru Zelenskiu teigė G. Nausėda.

„Vien tik nuo sausio mėnesio pradžios Ukraina, prezidento Zelenskio žodžiais, prarado apie 800 mln. dolerių tam, kad palaikytų savo valiutos kursą. Tai yra tikrai labai dideli pinigai, kurie ateityje gali didėti. Žmonės atsiima indėlius. Užsienio investuotojai abejoja dėl perspektyvos“, – pridūrė jis.

Todėl Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Europos Sąjunga (ES) turėtų skirti finansinę pagalbą dėl Maskvos veiksmų ekonominių ir socialinių nuostolių patiriančiai Ukrainai.

„Dėl to aš labai sveikinu Europos Komisijos vadovės Ursulos von der Leyen ir visos EK pasiūlytą pagalbos paketą Ukrainai, kuris yra 1,2 mlrd. eurų dydžio. Tikiuosi, kad tai nėra galutinė suma, nes mūsų draugai gali paprašyti ir daugiau. Įvertinus dabartines aplinkybes, mes turime lanksčiai reaguoti į susiklosčiusią situaciją ir padėti ekonomine ir socialine prasme“, – tikino G. Nausėda.

ELTA primena, kad nuo praėjusių metų pabaigos Europoje tvyro įtampa, kai Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas ir buvo imta nerimauti dėl galimos invazijos. Kremlius mainais į įtampos deeskalaciją pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų Ukrainos ir išvestų savo karius iš rytinių Europos šalių.

JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Aktorius, vaidina prezidenta... Tai ko nepirko pigesniu dujų iš Sibiro? Didelės šalys naudoja mažesnės kaip sestiorkas, o Ukraina kaip patrankų mėsą savo tikslams pasiekti! Deja...

baba

baba portretas
gal ponas nauseda nori ukrainiecius paremt savo alga

Berniukas

Berniukas portretas
Sumokės dar didesnę,jei patvorinis prezidentas lys į subinę rusijai ir kinijai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių