Quantcast

G. Nausėda ir A. Duda ragina Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos

  • Teksto dydis:

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai Gitanas Nausėda ir Andzejus Duda (Andžejus Duda) sekmadienio vakarą kreipėsi į Baltarusijos valdžią, ragindami ją laikytis demokratijos standartų, gerbti žmogaus teises ir susilaikyti nuo jėgos naudojimo, šalyje po rinkimų vykstant masiniams protestams.

„Būdami Baltarusijos kaimynais, mes kviečiame Baltarusijos valdžią pilnai pripažinti ir laikytis pamatinių demokratinių standartų. Raginame susilaikyti nuo smurto ir kviečiame gerbti pagrindines laisves, žmogaus ir piliečio teises, įskaitant nacionalinių mažumų teises, bei žodžio laisvę“, – teigiama bendrame prezidentų pareiškime.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai pabrėžia, kad dialogas yra geriausias būdas siekti socialinės pažangos, diskutuoti apie reformas ir politikos kryptis.

G. Nausėda ir A. Duda nurodo gerbiantys Baltarusijos suverenitetą ir nepriklausomybę, tačiau taip pat besitikintys palankių sąlygų gilinti partnerystę su Baltarusija ir jos žmonėmis.

Lietuvos ir Lenkijos vadovai pabrėžia, kad dialogas yra geriausias būdas siekti socialinės pažangos, diskutuoti apie reformas ir politikos kryptis.

„Esame įsitikinę, kad glaudesnis bendradarbiavimas su Europos Sąjunga atitinka Baltarusijos interesus. Norime, kad šiam bendradarbiavimui liktų atviras kelias“, – tvirtinta šalių vadovai.

Tuo metu Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius socialiniame tinkle „Twitter“ teigė, kad Baltarusijos veiksmai yra nesuvokiami.

„Respresijos prieš politinius aktyvistus, taikius protestuotojus ir žurnalistus Baltarusijoje yra visiškai nesuvokiamos. Ši naktis parodys Baltarusijos valdžios norą ir galimybė išlaikyti dialogą“, – socialiniame tinkle rašė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Sekmadienį po Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuose šeštąją kadenciją užsitikrino dabartinis vadovas Aleksandras Lukašenka, Minske ir kituose šalies miestuose kilo masiniai protestai.

Sostinėje grupės demonstrantų, protestuojančių prieš rinkimų rezultatus, susirėmė su milicijos specialiosiomis pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grybas

Grybas portretas
Pirma reikia paraginti JAV nenaudoti jegos pries BLM, Bet nedris, prides i kelnes...

Anonimas

Anonimas portretas
o kada islapinsit kgb istu sarasus pasleptus septynestdesimciai metu nuo lt visuomenes

Anonimas

Anonimas portretas
Savo reikalų žiūrėkit ir nesikiškit į kitų šalių reikalus. Baltarusiai patys išsirinko prezidentą. O samdomiems chuliganams bus įkrėsta į kailį. Jankiai ir geiropa veltui kišo pinigus jiems...prapuolė pinigėliai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių