Quantcast

G. Nausėda: Lietuva yra pasirengusi siekti ES žaliosios politikos tikslų

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį atvyko į dvi dienas truksiančią Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesiją, sušauktą aptarti klausimams, susijusiems su kova su klimato kaita, "Brexit" derybomis, ES ir Afrikos santykiais.

ES lyderiai taip pat įvertino bendrą atsaką į COVID-19 pandemijos sukeltas pasekmes, epidemiologinę situaciją ir pažangą kuriant vakciną.

Diskusijoje klimato kaitos tema Prezidentas akcentavo, kad Lietuva yra pasirengusi kartu su kitomis ES valstybėmis narėmis siekti ambicingesnio - 55 proc. šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimo tikslo iki 2030 metų.

"Lietuva nuo nepriklausomybės atgavimo 1990 metais iki dabar sumažino šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas 58 procentais. Tolesnis spartus šių dujų emisijos mažinimas yra ambicingas, tačiau realus tikslas. Norint jį pasiekti, svarbu užtikrinti tinkamą finansavimą. Ne mažiau svarbu, kad prie šio tikslo prisidėtų visa ES, solidariai ir atsižvelgdama į finansines galimybes", - teigė šalies vadovas.

Diskusijoje apie klimato kaitą Prezidentas taip pat atkreipė vadovų dėmesį į "Žalios Lietuvos" iniciatyvą ir jos tikslus.

Kalbėdamas apie Astravo atominės elektrinės keliamą grėsmę, Lietuvos vadovas atkreipė ES lyderių dėmesį į tai, kad trečiosios šalys taip pat privalo laikytis visų tarptautinių aplinkosaugos ir branduolinės saugos reikalavimų.

Ketvirtadienį diskutuojant derybų su Jungtine Karalyste klausimu, šalies vadovas padėkojo ES vyriausiajam derybininkui Micheliui Barnier už pastangas, siekiant abipusiškai naudingo susitarimo. "Privalome ramiai ir konstruktyviai dirbti, iki bus pasiektas rezultatas, sukuriant patikimą pagrindą ES ir Jungtinės Karalystės visapusiškai partnerystei", - sakė šalies vadovas.

Prezidentas prieš susitikimą su Europos lyderiais apsikeitė pozicijomis darbotvarkės klausimais su Šiaurės ir Baltijos šalių vadovais.

Antrąją EVT sesijos dieną - penktadienį - vadovai aptars ES ir Afrikos santykius, situaciją Baltarusijoje, taip pat sankcijas Rusijai dėl opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nausėda rūpinkis daugiau Lietuva. Pasižvalgyk kas po nosimi darosi garbėtroška. Kiek Lietuvoje pažeista žmonių teisių,kurie norėjo ,bet negalėo balsuoti. Pažeista konstitucija. Į Baltarusijos reikalus lendi ,o savos šalies iš vis nežiūri kas darosi. Su savo patarėais nesusitvarkai ,sėdi kaip maušas. Rinkimai vyko nesąžiningai ,kodėl neįgalūs žmonės nagalėjo balsuoti???? Nausėda tinginį pradėk dirbti po galais,ar tau negėda?

liurbis

liurbis portretas
Greiciau atsodinkit ta ,ka per 50 metu iskirtot ir tris kartus daugiau !

Anonimas

Anonimas portretas
Tegul Gretute saziningai nesa klimakso kaitos nasta, o mes toliau siksim uz tvartuko vardant tos geroves Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių