Quantcast

G. Nausėda ES lyderiams perdavė „Černobylio“ kopijas – įspėjo apie Astravo pavojų

Neformalioje Europos Vadovų Taryboje (EVT) dalyvaujantis prezidentas Gitanas Nausėda ES lyderiams perdavė Lietuvoje filmuoto serialo „Černobylis“ kopijas, siekdamas priminti avarijos 35-metį bei įspėti dėl nesaugios Astravo elektrinės Baltarusijoje.

„Mes vakar ilgai sėdėjome prie kavos puodelio, kol mus pakvietė į salę, tačiau šis netikėtumas laukė lyderių jau salėje“, – šeštadienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas sako neturėjęs progos vėliau pabendrauti su šalių lyderiais, tačiau matė šalia sėdinčiųjų reakcijas ir teigia, kad dovana buvo pastebėta ir įvertinta.

„Tikrai visi lyderiai rado ir jeigu kažkas dar neturėjo galimybės jį pamatyti, tikrai pamatys“, – sakė G. Nausėda.

Pasak jo, ši dovana siejama ne tik su nelaimės Černobylio atominėje elektrinėje metinėmis, bet drauge yra priminimas, kuo gali baigtis saugumo nepaisymas branduolinėje jėgainėje.

Šito nematyti būtų tiesiog nusikaltimas.

„Taip norime priminti, kad Astravas yra čia, Astravas pagal dabartinę situaciją negalėčiau pasakyti, kad yra daug saugesnis negu Černobylis – nenoriu nieko gąsdinti, tačiau statybos kultūra, eksploatacijos kultūra yra pakankamai žemo lygio ir šito nematyti būtų tiesiog nusikaltimas“, – kalbėjo prezidentas.

Penktadienį Portugalijoje Europos lyderiai aptarė socialinius klausimus, o šeštadienį dalyvauja neformaliame EVT posėdyje.

Socialinės politikos prioritetų aptarimui bei įtvirtinimui skirtą konferenciją rengia Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti Portugalija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

go

go portretas
jo, giliai į subinę sulindes aukštas ir gražus.

idomu

idomu portretas
ar jis savo zmonos klauso ar ir ji po padu su dukra ?...

Ne prezidentas,

Ne prezidentas, portretas
o MUDOZVONAS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių