Quantcast

G. Nausėda: ES atkreipė dėmesį į nelegalios migracijos srautus iš Baltarusijos

Briuselyje viešintis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Europos Sąjungos (ES) šalių lyderiai atkreipė dėmesį į išaugusius nelegalios migracijos srautus iš Baltarusijos.

„Principinis dalykas paminėtas. Atsirado migrantų problemoje ne tik Pietų kontekstas, kuris buvo įprastas anksčiau, bet ir Rytų kontekstas“, – žurnalistams penktadienį paryčiais po Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžio sakė G. Nausėda.

„Be jokios abejonės, tas Rytų kontekstas reiškia būtent Baltarusijos ir Lietuvos sienos aspektą“, – pridūrė jis.

Patvirtinusi išvadas migracijos klausimu, EVT pasmerkė „bet kokius trečiųjų šalių bandymus migrantus versti įrankiu siekti politiniams tikslams“.

Be jokios abejonės, tas Rytų kontekstas reiškia būtent Baltarusijos ir Lietuvos sienos aspektą.

Ši formuluotė, anksčiau sieta tik su Turkijos veiksmais praleidžiant migrantus iš Artimųjų Rytų, dabar aktuali ir vertinant Baltarusijos veiksmus pasienyje su Lietuva, teigia apie Briuselio aktualijas rašantis naujienų portalas „Politico“.

EVT taip pat pareiškė, kad kai kurių migrantų maršrutų pokyčiai „kelia rimtą susirūpinimą ir reikalauja nuolatinio budrumo bei rimtų veiksmų“.

Lietuvos politikai teigia, kad Baltarusijos režimas sąmoningai praleidžia migrantus į Lietuvą ir vadina tai hibridinio karo dalimi.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos nelegaliai atvyko apie pusė tūkstančio migrantų, daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bet kaip jie i Baltarusija papola, tik is ES pasakykit

Anonimas

Anonimas portretas
..Tai ne sina kalta ,o nukriosusio lukasiaus propoganda ,,,kad jo tevynainiai ,suteiks galimybe juodukams per Lietuva i ESajunga gilyn isiropsti.

ANUPRAS

ANUPRAS portretas
Gal reikėtų tuos lipančius per tvoras pavaišinti DRUSKA , vietoje kulkų , kaip darydavo kolūkiinių sodų sargai , tai būtų labai veiksminga priemonė .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių