Quantcast

G. Nausėda: būtini ryžtingi sprendimai dėl atsakomybės skiepijimo tvarkos pažeidėjams

Būtini greiti ir ryžtingi sprendimai dėl atsakomybės vakcinacijos tvarkos pažeidėjams, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Vakcinacijos proceso teisingumas ir efektyvumas šiandien yra viena svarbiausių Sveikatos apsaugos ministerijos atsakomybių. Būtini greiti ir ryžtingi sprendimai, numatantys atsakomybę šiems tik savo kailiu besirūpinantiems žmonėms. Būtina apibrėžti ir valdyti visą vakcinavimo procesą, kontroliuoti jį ligoninėse, jei reikia, skirti tik už tai atsakingus žmones“, – šeštadienį feisbuke pranešė šalies vadovas.

Jis teigė matantis prasmę numatyti griežtą atsakomybę pažeidėjams, jei kitaip nesusitvarkoma, tačiau pažymėjo, kad pirmiausia reikalinga „aiški, detali, interpretacijų nenumatanti Sveikatos apsaugos ministerijos parengta vakcinavimo tvarka“.

„Šis šlykštus cinizmas toliau tęstis nebegali. Bandymai pasinaudoti pažintimis, žinomumu, įtakingais pažįstamais ar giminėmis, siekiant vakciną gauti anksčiau už kitus, pakerta pačią teisingumo valstybėje idėją. Tai gėdingas sovietinio elgesio reliktas, kurį, paradoksalu, matome Sausio 13-osios 30-ųjų metinių išvakarėse“, – pabrėžė G. Nausėda.

Pasak prezidento, bandantys skiepus gauti be eilės apgauna „su koronavirusu kovojančius medikus, pacientus ligoninėse, senukus globos namuose, valstybę, kiekvieną iš mūsų“.

„Sveikatos apsaugos ministerija neturi teisės prisidengti ligoninių atsakomybe ar nežinia kiek truksiančiais tyrimais“, – tvirtino jis.

G. Nausėda taip pat pranešė pirmadienį ryte apie situaciją kalbėsiantis su premjere Ingrida Šimonyte ir sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu, iš kurio tikisi „sprendimų, siūlymų, o ne apgailestavimų“.

Lietuvai gruodžio pabaigoje pradėjus COVID-19 vakcina skiepyti medikus, gauta pranešimų, kaip skiepai kartais yra skiriami ne tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais turintiems medikams.

Trečiadienį vykusiame Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje jo pirmininkas Antanas Matulas teigė, kad yra sulaukta apie 60 skirtingų medikų skundų dėl, jų nuomone, neproporcingai paskirstytų vakcinų.

Šią savaitę BNS pranešė apie tai, kad Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje buvo paskiepyti keli šiuo metu sutarties su ja neturintys dėstytojai.

Šeštadienį pranešta, kad Šilalėje pasiskiepijo šio miesto greitosios medicinos pagalbos stotį valdančios įmonės „Ambulansas“ vadovas bei jo šeimos nariai.

Statistikos departamento duomenimis, iš viso Lietuvoje jau paskiepyta beveik 22,2 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
Kiek žmogus turi ciniškumo,kad gali taip kalbėti. Dvigubu standartų taikymas arba nuomonės neturėjimas, didžiulė baimė kritikai.Lietuvai reikia lyderio tokio kaip Prezidentas V. Adamkus. Lietuvai ir už jos ribų gėdos nepadarė visada elegantiška pirmoji,ir dėja vienintėli ponia A.Adamkienė. Labai gaila, bet agitavau ir balsavom už naują lyderį,gerovės valstybę. Suklydau ir neźinau ką draugams kurie su pašaipa klausia - nu tai kur tavo gerovės valstybės kurėjes dingo... .

Čiubaka

Čiubaka portretas
Kur dingo svetka tavo vadė ...kaip as jo nemegstu

Joo

Joo  portretas
Genralinis Lanzbyrrgis po blatu, apeidamas tvarką ko gero gaus ir prezidento regalijas, nors tokiu nebuvo, o čia tik skiepas.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių