Quantcast

G. Nausėda atsakė kritikams: tikrai nevyksta jokių kandidatų kankinimų

Šalies vadovas Gitanas Nausėda atsakė kritikams, suabejojusiems, ar Prezidentūros pasirinktas sprendimas, kuomet kandidatai į ministrus prieš susitikdami su prezidentu susitinka su jo patarėjais, yra tinkama politinė praktika.

Pasak G. Nausėdos, tokių politikos apžvalgininkų keliamų abejonių jis nesuprantantis, nes, tikina prezidentas, pasitelkta nauja praktika tikrai pasiteisino.

„Tiesa sakant nelabai suprantu kai kurių komentatorių abejonių tokios patikros reikalingumu, nes pokalbiai vyksta labai pagarbiai ir, turbūt sutiksite, kad mano patarėjai turi visus įgaliojimus užduoti klausimus mandagia ir informatyvia forma. Todėl tikrai nevyksta jokių kandidatų kankinimų: nei dvasinių, nei fizinių. Tiesiog mes norime, kad šis procesas būtų kaip galima atsakingesnis ir rimtesnis. Norime surinkti visus įspūdžius, kuriuos kandidatai sudaro, tam, kad tos 45 minutės ar valanda, kurią turi prezidentas, būtų panaudojama maksimaliai efektyviai. Nežinau, ar toks atrankos procesas yra ypatinga novacija mūsų politikoje, bet jis tikrai pasiteisina ir jis turės gerą rezultatą“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė G. Nausėda.

Todėl tikrai nevyksta jokių kandidatų kankinimų: nei dvasinių, nei fizinių.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) docentas, apžvalgininkas Virgis Valentinavičius portalui Delfi teigė, kad kandidatų į ministrus vizitai Prezidentūroje, kai iš pradžių susitinkama su G. Nausėdos patarėjais, atrodo keistai.

„Man truputį nerimą kelia įvestas naujas žanras, kad kandidatai pirmiausia eina pas patarėjus ant kilimo, yra tardomi, o tik paskui pas prezidentą. G. Nausėda yra sakęs, kad anglų kalbos žinių netikrins ir kandidatų neegzaminuos, kaip, suprask, negerai darė D. Grybauskaitė, bet čia yra blogiau nei toks egzaminavimas – faktiškai šioks toks kandidatų žeminimas. Jie yra politikai ir man atrodo nepriimtina, kad juos tardo jokių mandatų neturintys patarėjai“, – delfi.lt sakė politologas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbiamas prezidente neleiskit naikinti valstybes

Gerbiamas prezidente neleiskit naikinti valstybes portretas
Paklauskite Sajudzio pirmeiviu ar kas galejo patiketi kad KGB veikejo dukte bus seimo pirmininke dirbs su slapta medziaga?Ar kad gejai bus aukciausia vertybe.Korumuoti politikai vel eis dirbti ministrais ,ne generolas versis vadovauti krasto apsaugai. Pijokai ministrais gales tapti bus norima narkotikus iteisinti .Tokia valstybe ilgai neegzistuos yra pasmerkta zlugti su visomis issigimiliskomis 'vertybemis".

Gerbiamas prezidente apsaugokit nuo tokiu ministru tauta

Gerbiamas prezidente apsaugokit nuo tokiu ministru tauta  portretas
Anusauskas krasto apsauga gal geriau apie 18 metu mergas ismano bet ne apie kariuomene kodel ne Pocius generolai turi vadovauti krasto apsaugai.G.Landsbergas susiries su visais kaimynais ir ES valstybemis ES parlamente jo nemego nediplomatiskas neapikantos perkreiptu veidu amzinas nesubrendelis ne lyderis .Bilotaite policijai kas ja sieja su policija baudos uz greiti ? kompetencija NULINE.Gentvilas kiek metu GRIGEO terse marias gentvilai nemate GEDA.Kreivys 2 milijonai euru ES lesu i mamytes firma nukreipti labai geras ministras bus ne korumpuotas Grybauskaite ji greitai ispire.Kita Skaite girta megstanti pasivazineti ar nepragers Lietuvos?

Zoro

Zoro portretas
Kaip Dobrovolska gali būti ministre jei net Prezidentui meluoja? Laikė advokatūros egzamina tik rastu, zodziu neislaike... ? Kadangi ji neapsigyne magistro, jos niekas net prileist prie advokaturos negalejo :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių