Quantcast

Prezidento patarėjas: M. Navickienė prezidentui paliko gerą įspūdį

Prezidentui Gitanui Nausėdai pretendentė į socialinės apsaugos ir darbo ministro postą Monika Navickienė paliko gerą įspūdį, teigia šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.

„Prezidentui paliko gerą įspūdį kandidatės šios srities išmanymas – ji sukaupusi patirtį šioje srityje, dirbdama Seime“, – žurnalistams trečiadienį sakė prezidento patarėjas.

„Taip pat džiugu, kad kandidatė demonstruoja ryžtą, jeigu būtų paskirta, keisti santykinį skurdą, jį mažinti, skirti daug dėmesio socialinėms paslaugoms, kurių lygis ir kokybė šiuo metu netenkina, taip pat turi planų gerinti darbo ir laisvalaikio balansą, ypač šeimoms, turinčioms vaikus“, – pridūrė jis.

Prezidentui paliko gerą įspūdį kandidatės šios srities išmanymas – ji sukaupusi patirtį šioje srityje, dirbdama Seime.

Konservatorių pretendentė teigė, kad susitikimas su G. Nausėda buvo konstruktyvus ir dalykiškas.

„Aptarėme nemažai sričių, kurios yra labai svarbios (...) Pristačiau prezidentui pagrindinius principus, kuriais vadovaučiausi“, – spaudos konferencijoje sakė M. Navickienė.

„Labai siekčiau ir norėčiau, kad Lietuva turėtų tikslą, kad joje nebeliktų nematomų, nepastebimų žmonių“, – teigė ji.

Pasak pretendentės į socialinės apsaugos ir darbo ministres, dėmesį būtina atkreipti į socialinės srities darbuotojų kompetencijas, sąlygas, užmokestį.

„Tie žmonės, kurie tiesiogiai padeda kovoti tiek su socialine atskirtimi, tiek su skurdu taip pat turėtų būti pastebėti“, – tvirtino M. Navickienė.

Jos teigimu, santykinio skurdo riziką galima sumažinti „didžiausias pastangas koncentruojant“ į neįgaliuosius, taip pat vaikus auginančias mamas, artimuosius slaugančius žmones ir pensininkus, ypač vienišus.

M. Navickienė taip pat teigė, kad „prezidentui buvo svarbu“, kad būsimas socialinės apsaugos ir darbo ministras „turėtų ambiciją keisti atskirties ir skurdo mažinimo problematiką Lietuvoje“.

„Mes toje vietoje, manau, kad turime bendrą požiūrį“, – sakė M. Navickienė.

„Taip pat prezidentui buvo labai svarbu, kad būtų išlaikytas pensijų augimo stabilumas, kas sutampa su prioritetais, kuriuos išsakau aš pati, kuriuos turės šita Vyriausybė“, – teigė ji.

Prezidento patarėjas S. Krėpšta teigė, kad sprendimas dėl ministrės paskyrimo bus paskelbtas tada, kai tik bus priimtas.

M. Navickienė buvo pirmoji kandidatė į ministres, su kuria susitiko G. Nausėda. Anksčiau su kandidatais susitiko prezidento patarėjai.

Pasak S. Krėpštos, su visais kandidatais į ministrus iš pradžių susitinkama „plačiame patarėjų rate“.

„Turime labai išsamius pokalbius apie pagrindines problemas kiekvienoje srityje, apie konkrečius būdus jas spręsti, ką mato kandidatas ar kandidatė, ir vėliau seka susitikimas su prezidentu ir išsamus pokalbis“, – sakė prezidento patarėjas.

Be to, jo teigimu, yra vertinami jų pasiekti rezultatai, išsilavinimas bei patirtis, bendraujama su socialiniais partneriais.

Ministrų kandidatūras prezidentui Ingrida Šimonytė pateikė praėjusią savaitę. Ją G. Nausėda trečiadienį paskyrė ministre pirmininke.

Seimui pritarus premjero kandidatūrai ir prezidentui jį paskyrus, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę, pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matysim.gal darbai neatsiliks nuo kalbų...,juk tas Kukuraitis socialinę atskirtį tiek išdidino,kad ES už galvos susiėmė.O čia matai Karbauskiui ir Skverneliui netinka:gerai,kad bent vieno iš jų seime nebus.

Anonimui

Anonimui portretas
Draustinio sloinyke bankonuosedai sruba virda.

Anonimas

Anonimas portretas
kur dingo vireja kur interpolas jos neranda ji galetu atstove spaudai but ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių