Quantcast

G. Nausėda apie tris įvardytus potencialius ministrus: tai realūs kandidatai

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį patvirtino, kad valdantieji susisiekimo ministru pasiūlė buvusį šios ministerijos viceministrą Vladislavą Kondratovičių, o vidaus reikalų ministru – parlamentarą Jaroslavą Narkevičių.

Latvijoje viešintis šalies vadovas taip pat patvirtino, kad žemės ūkio ministru siūlomas Seimo narys Andrius Palionis.

„Šiandien galiu tiesiog konstatuoti faktą, kad tai yra realūs kandidatai, kad partijos, kurios sudarė koalicinę sutartį, pasiūlė šiuos kandidatus, o ar bus jie Vyriausybėje, ar nebus, paaiškės po galutinio pokalbio su jais“, – žurnalistams Rygoje sakė G. Nausėda.

Andrius Palionis (iš kairės), Jaroslavas Narkevičius, Vladislavas Kondratovičius/ Fotobanko ir ELTOS nuotr.

Pagal prieš kelias savaites pasirašytą koalicijos sutartį, susisiekimo ir vidaus reikalų ministrų portfeliai atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai, o Žemės ūkio ministerijai vadovaus Lietuvos socialdemokratų darbo partijos atstovas.

Premjerui Sauliui Skverneliui antradienį laimėjus pasitikėjimo balsavimą Seime, dabar jis teiks prezidentui patvirtinti atnaujinto Ministrų kabineto sudėtį.

Ministras pirmininkas sakė, kad Vyriausybėje pasikeis mažiausiai trys ministrai būtent iš minimų sričių.

Nors mano pavardė Nausėda, bet aš neužsisėdu ir nenoriu vienam ar kitam asmeniui rodyti nepalankumo.

G. Nausėda anksčiau tvirtino turintis pastabų socialinės apsaugos ir darbo ministrui Linui Kukuraičiui, bet dabar teigė, kad tai yra malonus, pakankamai kompetetingas ir nemažą pažangą padaręs politikas, kuriam jis nori užduoti klausimų.

„Jeigu į juos jis kompetetingai atsakys, aš tikrai neturiu jokio asmeninio nusistatymo šio ministro atžvilgiu“, – kalbėjo prezidentas.

„Nors mano pavardė Nausėda, bet aš neužsisėdu ir nenoriu vienam ar kitam asmeniui rodyti nepalankumo“, – teigė jis.

 

 

Šalies vadovas taip pat sakė neturintis jokių priekaištų dabartiniam susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui, tiesiog jo portfelis atiteko kitai partijai.

Vis dėlto jis užsiminė, kad šiuo klausimu dar nėra galutinai apsispręsta.

„Aš manau, kad šiandien per anksti dėti taškus“, – tvirtino G. Nausėda.

Praėjusią savaitę prezidentui per susitikimą su valdančiųjų partijų lyderiais suabejojus sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos veikla, G. Nausėda teigė nedemonstravęs jam jokio nepalankumo, o šio ministro paskyrimas į atnaujintą kabinetą yra „vienas iš klausimų“.

„Norisi pakalbėti ir pirmiausia pakalbėti su premjeru apie tai, kas pavyko, kas nepavyko, bet ir šiuo klausimu manau, kad sprendimai dar nepriimti ir mes prie to klausimo grįšime netrukus“, – sakė prezidentas.

Pagal koalicinį susitarimą tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lenkų rinkimų akcijos krašto apsaugos ministro portfelis atiteko „tvarkiečiams“, tačiau valdantieji sutarė su prezidentu šiame poste palikti Raimundą Karoblį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ontė

ontė portretas
Ušackas nuo 2008 m. gruodžio 4 d. Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje – LR užsienio reikalų ministras. [5] 2010 m. sausio 21 d. iš šio posto atsistatydino, po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepasitikėjimą juo, konstatavusi, kad „ministras negali turėti asmeninės užsienio politikos ir ją vykdyti nederindamas su valstybės vadove, o kartais ir su ministru pirmininku“. [6] Nuo 2010 m. balandžio mėn. TS-LKD narys. [7] 2010–2013 m. ES specialusis įgaliotinis ir Bendrijos misijos vadovas Afganistane. Nuo 2013 m. rugsėjo mėn. iki 2017 m. spalio mėn. ES atstovybės Rusijos Federacijoje vadovas. [8] 2017-2018 m. Kauno technologijos universiteto Europos instituto direktorius. Moka rusų, anglų ir prancūzų kalbas

ontei

ontei portretas
Sutapimas, ar ne, bet Ušackas tapo toksišku kaip tik Kauno pedofilijos skandalo pradžioje. Kartu su savo bendražygiu, ambasadoriaus rangą turėjusiu Valteriu Baliukoniu, tuomet būsimuoju ambasadoriumi Ispanijoje. Buvusį Adamkaus Užsienio politikos grupės vadovą Baliukonį Grybauskaitė išgrūdo su žodžiais, kad šitas tai niekur į jokias pareigas nebus skiriamas. Bet visgi vėliau, padirbęs Seimo pirmininko A.Valinsko kanceliarijoje, buvo paskirtas ES atstovu Afganistane. Baigęs kadenciją rastas nusuktu sprandu savo sodyboje kažkur prie Zarasų kaip tik Krymo aneksijos įkarštyje. Ir viskas, paskui ištrintas iš visur. Net minint stojimo į NATO 15 metų sukaktį V.B nebuvo paminėtas nei karto, tarsi tokio niekada ir nebūtų buvę. Nors jo diplomatinis indėlis Lietuvai stojant į NATO tikrai buvo svarus. Kalbant apie Ušacko nesėkmes, reikėtų tai turėti omeny.

tikrai?

tikrai? portretas
Ir koloradiniai - irgi? Homoseksualų maištas Pravieniškių kolonijoje gali būti bandymu "paprotinti" Nausėdą nusileisti dėl koloradinių kandidatūrų.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių