Quantcast

G. Nausėda apie sveikinimą Šeimų marše: susirinkusiems viskas buvo aišku

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad jo sveikinimas, skambėjęs „Didžiajame šeimos gynimo marše“, buvo jo politinių nuostatų atspindys.

Ketvirtadienio vakarą interviu LRT televizijos laidai „Dienos tema“ šalies vadovas atmetė kritiką dėl neaiškios kalbos ir teigė, kad susirinkusieji marše aiškiai suprato siunčiamą žinią.

„Man atrodo, kad žmonėms, kurie ten buvo susirinkę, buvo visiškai aišku ir tą aiškumą jie išreiškė emocijomis. Na, galbūt kai kuriems politologams nepatiko kalbos turinys, tai čia jau kitas klausimas, bet kalba buvo parengta tuo principu, kuriam aš atstovauju nuo rinkimų kampanijos laikų“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis priminė, jog jau per prezidento rinkimų kampaniją prieš kelerius metus buvo pasakęs, kad „šeima yra institucija, santuoka yra institutas, kuris įtvirtintas Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnyje, ir mes privalome gerbti savo Konstituciją“.

Na, galbūt kai kuriems politologams nepatiko kalbos turinys, tai čia jau kitas klausimas, bet kalba buvo parengta tuo principu, kuriam aš atstovauju nuo rinkimų kampanijos laikų.

Šalies vadovas teigė vertinsiantis Partnerystės įstatymo projektą tuomet, kai matys jį parengtą. Jis sakė esąs už tos pačios lyties asmenų santykių sureguliavimą „ypač atsižvelgiant į tokias sritis kaip paveldėjimas, informacijos apie partnerio sveikatos būklę gavimas ir panašiai“.

Praėjusį šeštadienį sostinėje surengtas „Didysis šeimos gynimo maršas“. Tūkstančiai jo dalyvių išreiškė protestą Stambulo konvencijai ir kitoms iniciatyvoms, kurios, jų teigimu, nukreiptos prieš tradicinę šeimą.

Renginio metu Prezidentūra išplatino G. Nausėdos vaizdo sveikinimą Tarptautinės šeimos dienos proga. Jis rodytas ir renginyje. Sveikinime šalies vadovas teigė, kad vienos lyties asmenų santykiai turi būti sureguliuoti, tačiau laikantis Konstitucijos.

Prezidento patarėja Asta Skaisgirytė anksčiau šią savaitę sakė, kad šalies vadovo kalba buvo skirta ne konkrečiai maršo dalyviams, o buvo kreiptasi „į visas šeimas“, minint Tarptautinę šeimos dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogau?

zmogau? portretas
nedaryk politinio atspindzio is kenciantos tautos reikalavimu o ja palaikyk konkreciais veiksmais nes visais laikais tokius vadus nusvilpdavo ;;;

Vištos walmora \\\\\.../////

Vištos walmora   \\\\\...///// portretas
Kas pritariat,kad leistų vienos lyties santuokas,spaudžiam ŽALIĄ.

Vištos walmora \\\\\.../////

Vištos walmora   \\\\\...///// portretas
Kas pritariat narkotikų įteisinimui ir laisvą prekybą jais,spaudžiam ŽALIĄ.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių