Quantcast

G. Nausėda apie pandemijos valdymą: reikia burti mokslininkų komandą

Su sveikatos priežiūros ekspertais ir mokslininkais susitikęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad valdant koronaviruso pandemiją svarbu klausytis specialistų rekomendacijų. Dėl to, teigia šalies vadovas, mokslininkų komandos galėtų teikti rekomendacijas ne tik valdžios institucijoms, bet ir pačiai visuomenei tiesiogiai.

„Labai svarbu sutelkti ir konsoliduoti mūsų mokslininkų pajėgas. Šiandien pasaulyje kur kas didesnės sėkmės pasiekia tos valstybės, kurios remiasi ne politikų vizijomis, kurios būna labai ribotos, o specialistų rekomendacijomis ir išvadomis“, – antradienį apsilankęs Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre sakė G. Nausėda.

Jo teigimu, mokslininkai galėtų teikti rekomendacijas ne tik institucijoms, bet ir gyventojams.

„Gal reikia suburti platesnį mokslininkų kolektyvą, kuris ne tik teiktų rekomendacijas valdžios institucijoms, bet ir visuomenei, kaip elgtis šioje situacijoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda taip pat teigė, kad koronaviruso karštosios linijos skambučių centre gali dirbti savanoriai, kariai.

„Tokia patirtis naudojama, pavyzdžiui, Ispanijoje. Po neilgo parengiamojo laikotarpio jie būtų pasirengę pagal nustatytą klausimyną pateikti tam tikrus klausimus, gauti atsakymus ir perduoti šitą informaciją specialistams. Tai tiesiog leistų mums brangias specialistų pajėgas išsaugoti toms funkcijoms, kurios yra absoliučiai būtinos“, – paaiškino prezidentas.

Specialistų nuomonė būtų gerbiama tų valdžios institucijų, kurios ir privalo įsiklausyti į ją.

Reikia įkurti mokslininkų instituciją

Pasak G. Nausėdos, pandemijos metu svarbu rasti susitarimą specialistų lygiu.

„Labai svarbu, kad mes rastume sutarimą pirmiausia specialistų lygiu ir kad specialistų nuomonė būtų gerbiama tų valdžios institucijų, kurios ir privalo įsiklausyti į ją. Deja, aš negaliu pasakyti, kad tai visada buvo realybė, nes mes kartais susidarome įspūdį, jog specialistų rekomendacijos kažkur vienu kanalu cirkuliuoja, tuo tarpu valdžios sprendimai yra nukreipti tiesiog į kasdieninę rutiną“, – kalbėjo šalies vadovas.

G. Nausėda taip pat paaiškino, kad Prezidentūra yra pasirengusi padėti mokslininkų komandos institucijos sukūrimui.

„Žvelgiant į ateitį norėtųsi, kad specialistų pagalba būtų vertinama, gerbiama. Jeigu reikia prezidento tarpininkavimo ir jeigu reikia tokią specialistų instituciją sukurti prie Prezidentūros, mes esame tai pasirengę padaryti, įtraukiant ir kitų profesijų atstovus“, – pabrėžė G. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ..naivus tas Nauseda kaip vaikas

na  ..naivus  tas Nauseda kaip  vaikas portretas
sededami kabinete mokslininkai gerdami kavute ir ciaudedami nuspres kaip reikia kovot su corona.... yra sveikatos apsaugos ministerija --yra prezidentas ... sveikatos ministerija isleidzia rekomendacijas nurodymus, Tu parasei ysakyma , policajai ,su karzygiais ir visu rusiu patrijotais ziuri ,kad Tavo yssakymas butu vygdomas ...ir baigtas klausimas ....dabar gi prezidentas susauks ,,, mokslininkus ,,,tie vazines po pasauly ,dalyvaus simpoziumuose, konferencijose , susitikimuose, po poros metu [kada baigsis visa coronos invazija]paruos rekomendacijas uz 10 milijonu euru ...po.kuriom Nauseda iskilmingai pasirasys ir padekos mokslininkams uz nuveikta milziniska darba...paprasyk pas kinus jie atsius sarasa rekomendaciju kaip reikia elgtis ....

kalbi

kalbi portretas
atrodo protingai bet u darbu nesimato kurie butu naudingi visuomenei nedelsiant o kazkieno uzsakymu lendama i kitos valstybes reikalus kai reikia pirmiausia issivalyti savo kiema ad jis taptu geras visiems o neisrinktiesiems ir dar nezinia kieno ir kam nes esat visi socmarionetes kurias laikas palaid os uzmarsty ......

Anonimas

Anonimas portretas
Nausėdai reikia rūpintis ne Baltarusija ,o Lietuva. Gyvenu Vokietijoje ir matau ir klausau kaip Angela Merkel dalyvauja visuose šalies gyvenime ,kaip sprendžia visas pandemijos problemas. Pati visus sprendimus skelbia per televiziją ,padeda valdantiesiems,sveikatos ministrui. Ir visa tai daro nuoširdžiai,nesėdi nuošaly kaip Nausėda. Kokie siaubingi rinkimai buvo kiek žmonių negalėjo balsuoti,pažeista jų teisė ir Konstitucija. Nausėda prieš visa tai užsimerkia. Kaip Jums negėda ,ką Jūs dirbate ? Nieko ,nez esate šališkas prezidentas ,o šitaip neturėtų būti. Tokio prezidento kaip jūs Lietuvai nereikia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių