Quantcast

G. Nausėda apie padėtį Ukrainoje: negalime toleruoti Kremliaus bauginimų

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda reflektuodamas padėtį Ukrainos – Rusijos pasienyje sako, kad negalima toleruoti Kremliaus bauginimų. Pasak šalies vadovo, nors Rusijos karinių pajėgų dislokavimas pasienyje primena 2014 m., kai Rusija okupavo dalį Ukrainos teritorijos, NATO ir partnerių pasiruošimas bei žinojimas, ko galima laukti iš Kremliaus, pačią situaciją keičia.

„Situacija prie Ukrainos sienos, kur Rusija telkia ginkluotąsias pajėgas, – labai įtempta. Tiek daug sutelktų Rusijos pajėgų šalia nepriklausomos kaimynės sienų nebuvo nuo 2014 metų. Visi žinome, kuo tada baigėsi Rusijos „eilinės pratybos“. Šį kartą situacija kitokia. Mes aiškiai ir iš anksto sakome Maskvai, kad bauginimo karine galia politika mums yra nepriimtina ir nebus toleruojama. Tai kartojame kartu su JAV ir NATO sąjungininkais.

2014 metais Rusijos inicijuoti veiksmai jau nusinešė daugiau nei 13 000 ukrainiečių gyvybių. Šito karo neturėjo būti“, – feisbuke rašė G. Nausėda.

Mes aiškiai ir iš anksto sakome Maskvai, kad bauginimo karine galia politika mums yra nepriimtina ir nebus toleruojama.

Pastarosiomis savaitėmis suaktyvėjus kovoms tarp Ukrainos kariuomenės ir prorusiškų separatistų, kontroliuojančių du rytinius šalies regionus, Kremliaus veiksmai ėmė kelti įtampą dėl rizikos kilti platesnio masto konfliktui. Rusija, Ukrainos vyriausybės duomenimis, prie savo sienos su Rytų Ukraina sutelkė daugiau kaip 40 000 karių.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį skrenda vizito į Kijevą. Pasak jo, vizitu į Ukrainą, šalia kurios pastarosiomis savaitėmis Rusija ėmė telkti karines pajėgas, siekiama solidarizuotis ir parodyti, kad Ukrainos vientisumas turi būti ginamas.

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną slopinti didėjančią įtampą su Ukraina ir pasiūlė ateinančiais mėnesiais surengti jųdviejų susitikimą trečiojoje šalyje, siekiant aptarti visus klausimus, kylančius JAV ir Rusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Broileris

Broileris  portretas
Praejo jau pusė metų, o rusai vis nepuola. Blogai......

ó

ó portretas
ka tu padarysi bekalbedamas ? tokiam svabui do lampocki tos tuscios kalbos ir zmogzudziu jeskojimas kuriu pas mus a pstu tik nera kam suvaldyt greiciau paleidziami/ kaip jurbarko banditas?...

Anonimas

Anonimas portretas
Jooooo, Netoleruok Kremliaus padlu. Nuvaziuok i Maskva ir ikask Putino gaujos ku.r.vo.ms i subine.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių