Quantcast

G. Landsbergis: „valstiečių“ frakcija gali skilti

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos gretose išsiskyrus nuomonėms, ar reikėtų sekti partijos lyderio Ramūno Karbauskio pažadu trauktis iš valdančiųjų gretų po to, kai Prezidento rinkimus pralaimėjo premjeras Saulius Skvernelis, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako pastebintis kai kurių LVŽS frakcijos narių nusivylimą.

Politikas teigia neatmetantis galimybės, kad gausiausia Seimo frakcija skils.

„Aš neatmesčiau tokio dalyko“, - sakė G. Landsbergis ir į žurnalistų klausimą, ar į konservatorių frakciją jau prašėsi dalis „valstiečių“, atsakė, kad to negali nei patvirtinti, nei paneigti.

„Manau, kad skilo (LVŽS frakcijos narių. - ELTA) nuomonės, tą mes matėme - neapsisprendimą, kuria kryptimi toliau eiti. Ramūnas Karbauskis tempia lauk, matyt, toks vienas ryškus yra tempėjas. Tuo metu kiti žmonės mano, kad rinkėjai to teigiamai neįvertins“, - Seime žurnalistams sakė jis.

Ramūnas Karbauskis tempia lauk, matyt, toks vienas ryškus yra tempėjas. Tuo metu kiti žmonės mano, kad rinkėjai to teigiamai neįvertins.

Jis tvirtino, kad tyčia „valstiečių“ frakcijos narių niekas nevilioja.

„Vis dėlto yra sudėtinga dirbti frakcijoje, kurioje darbinės nuotaikos nebelieka. (...) Žmonės yra komitetuose, nori tęsti darbą, turi savo įstatymo projektus, kuriuos yra pradėję“, - sakė G. Landsbergis.

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis pirmadienį pareiškė, kad, premjerui pralaimėjus Prezidento rinkimus, dar šią savaitę partijoje kels savo tolesnio vadovavimo partijai klausimą.

G. Landsbergis, komentuodamas šį sprendimą, sako intrigos nematantis.

„Tai nėra pati demokratiškiausia partija. Aš galiu spėti, kad Ramūnas Karbauskis, pasitaręs su Ramūnu Karbauskiu, bus perrinktas Ramūno Karbauskio partijos pirmininku“, - ironiškai kalbėjo konservatorių lyderis.

R. Karbauskis save įsivarė į kampą

Komentuodama artėjančius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos ir frakcijos posėdžius, kuriuose bus sprendžiamas pasitikėjimo partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu klausimas, opozicijos lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad R. Karbauskis save pastatė į kampą.

„Ramūnas Karbauskis pats save įsivarė į kampą. Darydamas skambius pareiškimus rinkimų kampanijos metu, dabar turi į juos atsakyti, ir iš tiesų atsakyti turi visi valdantieji“, - sako Seimo narė, pridurdama, kad, jos manymu, yra keliama panika, o tarp valdančiųjų matomas pasimetimas bei vyrauja skirtingos nuomonės dėl to - likti ar nelikti valdančiojoje daugumoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Balsavimas pilietybės referendume buvo tyčia žlugdomas. Vadovaujanti klika (V. Landsbergis, D. Grybauskaitė) demonstratyviai neėmė balsavimo referendume lapų. O smulkieji biurokratai turėjo šių valdančiosios klikos vadeivų įsakymą žlugdyti referendumą, kitaip juk nepaaiškinsi tokių faktų: "Pranešime rašoma, kad užsienyje gyvenančių piliečių aktyvus balsavimas parodė ir praktinio pasirengimo sudaryti sąlygas balsavimui nusikalstamą sunaikinimą. Žymi dalis žmonių skundėsi laiku negavę balsavimo dokumentų, balsavę „gyvai” turėjo ilgai stovėti eilėse nepritaikytose patalpose. Tikėtina, kad ši patirtis gali neigiamai veikti užsienyje gyvenančių piliečių aktyvumą vėlesniuose rinkimuose." Anksčiau tokio akiplėšiškumo nebūdavo. Reikia kovoti su tokia despotija bei panieka demokratijai - ir kiekvienam asmeniškai, ir visai tautai kartu. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
Jei iš to broilerio buljoną išvirt, tas skystis geriau nei 'novičiokas' veiktų.

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Ragus jam pripaisyk neatskirsi nuo originalo
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių