Quantcast

G. Landsbergis: „valstiečiai“ nori atsikratyti kai kuriais ministrais

Su išrinktuoju prezidentu Gitanu Nausėda pirmadienį susitikęs opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad valdančiąją koaliciją pertvarkantys „valstiečiai“ pirmiausia nori atsikratyti kai kuriais ministrais.

Kaip galbūt keičiamus ministrus jis įvardijo Susisiekimo ir Krašto apsaugos ministerijų vadovus Roką Masiulį ir Raimundą Karoblį.

„Man atrodo, kad viskas prasidėjo nuo paprasto noro atsikratyti kai kuriais ministrais – Roku Masiuliu po Arvydo Vaitkaus (buvusio Klaipėdos uosto vadovo - BNS) istorijos, Raimundu Karobliu“, – žurnalistams prie Prezidentūros sakė G. Landsbergis.

„Tai toks sąskaitų suvedinėjimas daugiau nei geresnės kokybės paieškos“, – pridūrė jis.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas tvirtino, kad iš naujo suformavus koaliciją nauja Vyriausybė gali būti prastesnė, nei iki šiol buvo.

Tai toks sąskaitų suvedinėjimas daugiau nei geresnės kokybės paieškos.

Kaip vieną to priežasčių G. Landsbergis paminėjo, kad į Ministrų kabinetą gali būti traukiami „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, nors ši partija yra teisiama korupcijos byloje, o valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis anksčiau žadėjo neiti su ja į koaliciją.

Premjeras Saulius Skvernelis žadėjo pertvarkyti Ministrų kabinetą, jeigu liktų pareigose.

Po prezidento rinkimų „valstiečiai“ ėmėsi iš naujo formuoti valdančiąją daugumą ir praėjusią savaitę pasirašė memorandumą dėl koalicijos su Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumu“. Šios partijos taip pat laukia prisijungiant Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų.

Koalicijos memorandume numatyta, kad ministru pirmininku toliau siūlomas S. Skvernelis, o Seimo pirmininko postas atitenka „socialdarbiečiams“.

„Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis atsistatydinti atsisako. G. Landsbergis teigė, kad balsuotų prieš jo atleidimą slaptame balsavime.

„Jis nėra blogiausias Seimo pirmininkas. Nepritariu kai kuriems jo pasisakymams, stebina mane jie galbūt, bet tebūnie“, – kalbėjo konservatorių lyderis.

Jis sakė, kad jeigu valdantiesiems nepavyktų sutarti dėl naujos koalicijos, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai būtų pasirengę svarstyti paramą mažumos arba technokratinei Vyriausybei iki Seimo rinkimų.

G. Landsbergis taip pat pažadėjo, kad jo partija rems G. Nausėdos programines nuostatas, susijusias su socialinės atskirties mažinimu Lietuvoje.

Išrinktasis prezidentas antrajame rinkimų ture varžėsi su konservatorių kelta buvusia finansų ministre, Seimo nare Ingrida Šimonyte.

Partijos lyderis teigė, kad nepaisant kritikos per kampaniją, susitikimas su G. Nausėda buvo „konstruktyvus, nuoširdus, (...) labai geras ir, iš mano pusės, suteikiantis viltį geram bendradarbiavimui“.

Anksčiau pirmadienį G. Nausėda susitiko su R. Karbauskiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valio

Valio portretas
Valio Ramunui Karbauskiui,valyk tas konservatpalaikiu erkės lauk

Šiaip jau

Šiaip jau portretas
Atsikratyti ko - atsikratyti ministrų. Tete lyg lituanistas, lyg rašytojas, sūnus rusicizmų neatsikratęs. Patriotas su rusišku prieskoniu.

Jelena > tam > Jelena

Jelena > tam > Jelena portretas
Prie Putino lovos su žvakę nestovėjau. Apie jo seksualinę orientaciją kalbėti negaliu nieko.Tai Jus apie Putiną pastoviai kalbote ir svajojote. Labai mylimas Jums, ponas Putinas. Va aš ir paklausiau Jus - gal but jau svajojat dalyvauti geiparade.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių