Quantcast

G. Landsbergis: tik nulinė tolerancija Rusijos agresijai sustiprins pasitikėjimą ESBO

Tik nulinė tolerancija agresijai ir Rusijos vykdomam genocidui sustiprins pasitikėjimą Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) bei kitomis tarptautinėmis organizacijomis, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„ESBO buvo sukurta saugumui Europos kontinente užtikrinti. Deja, Rusija vis dar terorizuoja ne tik Ukrainą ir kaimynines šalis, bet ir tarptautines organizacijas, kurios narė ji yra“, – ketvirtadienį kalbėdamas ESBO Ministrų tarybos susitikime Lodzėje pažymėjo G. Landsbergis.

„Tik visiškas agresijos, žmogaus teisių pažeidimų ir Rusijos vykdomo genocido netoleravimas sustiprins pasitikėjimą ESBO ir padės įveiklinti organizacijos turimus įrankius tam, kad Rusija nutrauktų barbariškus veiksmus karo lauke ir prieš Ukrainos žmones“, – pabrėžė užsienio reikalų ministras.

Gruodžio 1 dieną Lenkijoje surengtas ESBO užsienio reikalų ministrų susitikimas yra pirmas nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios.

„Tai kas vyksta Ukrainoje – jau net ne karas, o atviras terorizmas. Visose tarptautinėse organizacijose turime kelti Rusijos atsakomybės už barbarišką karą klausimą. Specialusis tribunolas agresijos nusikaltimui tirti reikalingas ne tik Ukrainai. Jo reikia tikėjimo teisingumu įtvirtinimui“, – kalbėdamas Ukrainos renginyje apie tai, kaip nutraukti Rusijos nebaudžiamumą, pažymėjo G. Landsbergis.

 


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisESBORusijos agresijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių