Quantcast

G. Landsbergis susitiko su JAV valstybės sekretoriumi A. Blinkenu

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis trečiadienį Rygoje susitiko su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu).

Lietuvos ministras padėkojo A. Blinkenui už JAV indėlį užtikrinant regiono saugumą, priminė tolesnio aljanso pajėgų regione stiprinimo svarbą, atsižvelgiant į kilusius saugumo iššūkius, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos ir JAV diplomatijos vadovai aptarė saugumo padėtį NATO Rytiniame flange ir susirūpinimą keliantį Rusijos karinių pajėgų telkimą prie Ukrainos.

Jie taip pat kalbėjosi apie tai, kad tarptautinė bendruomenė turi išlaikyti spaudimą Aliaksandro Lukašenkos režimui ir siekti užkirsti kelią neteisėtos migracijos srautų organizavimui.

G. Landsbergis, be kita ko, pasidžiaugė lapkričio 23 dieną įvykusio pirmojo Lietuvos-JAV strateginio dialogo susitikimo Indijos-Ramiojo vandenynų regiono klausimais rezultatais ir padėkojo už tvirtą JAV paramą, Lietuvai siekiant plėtoti ryšius ir bendradarbiavimą su partneriais šiame regione bei kuriant saugias tiekimo grandines.

Taip pat aptartos tolesnės ekonominio bendradarbiavimo tarp JAV ir Lietuvos plėtros galimybės.

G. Landsbergio ir A. Blinkeno susitikimas vyko NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo Rygoje metu.

Jie taip pat dalyvaus Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ministrų tarybos susitikime Švedijos sostinėje Stokholme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jans

Jans portretas
Derasi del priebloscio sau?:))))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių