Quantcast

G. Landsbergis: susitarimas dėl Ukrainos grūdų eksporto būtų neįmanomas be JAV ginklų

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis įsitikinęs, kad Ukrainai tiekiama JAV pagaminta ginkluotė lėmė tai, kad su Rusija buvo pasiektas susitarimas dėl Ukrainos grūdų eksporto Juodąja jūra.

„Susitarimas atblokuoti Odesą būtų neįmanomas be HIMARS (didelio mobilumo artilerijos raketų sistemų – ELTA). Dabar akivaizdu, kad karas baigtųsi anksčiau, jeigu Ukrainą apginkluotume greičiau“, – G. Landsbergis rašė savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

JAV sukurta artilerijos sistema HIMARS padeda Ukrainos kariuomenei naikinti Rusijos pajėgų užnugaryje esančius amunicijos sandėlius. Dėl to Rusijos pajėgos ne tik netenka amunicijos, bet sandėliai taip pat perkeliami dar giliau į užnugarį, o tai apsunkina logistiką ir puolimą.

Kaip pranešta anksčiau, penktadienį Stambule buvo pasirašytas Ukrainos, Turkijos, Jungtinių Tautų (JT) ir Rusijos susitarimas dėl Ukrainos grūdų eksporto Juodąja jūra.

Ukraina atsisakė pasirašyti bendrą dokumentą su Rusija, todėl buvo pasirašyti du atskiri, bet identiški dokumentai.

Susitarimą pasirašė Ukrainos infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas, JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas ir Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras.

Identišką Rusijos susitarimą pasirašė šios šalies gynybos ministras Sergėjus Šoigu.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Landsbergiskaras Ukrainojegrūdų eksportasJAV ginklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių