Quantcast

G. Landsbergis su kolegomis iš Latvijos ir Estijos vyksta į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras kartu su Latvijos ir Estijos kolegomis vyksta solidarumo vizito į Ukrainą.

Ministrai Gabrielius Landsbergis, Edgaras Rinkevičius ir Eva-Maria Liimets (Eva Marija Lymets) į Kijevą išskrenda iš Vilniaus, kur jie išvakarėse aptarė situaciją Ukrainoje.

„Šis vizitas yra skirtas išreikšti solidarumą ir tvirtą paramą Ukrainai dėl jos teisės į gynybą, taip pat pademonstruoti Rusijai, kad tolesni provokaciniai veiksmai gali turėti pasekmių“, – sakė Lietuvos ministras.

Anot jo, Rusijos karinis aktyvumas bei kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų, padažnėję paliaubų rytų Ukrainoje pažeidimai ir vykdoma dezinformacijos kampanija kelia įtampą regione.

Šis vizitas yra skirtas išreikšti solidarumą ir tvirtą paramą Ukrainai dėl jos teisės į gynybą.

Baltijos valstybių ministrai planuoja susitikti su Ukrainos vadovybe, vicepremjere Europos ir euroatlantinei integracijai, užsienio reikalų ir gynybos ministrais.

Kijevas ir jo sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją pastarosiomis savaitėmis telkiant dešimtis tūkstančių karių prie Ukrainos sienos, o NATO paragino Rusiją sustabdyti šį „nepateisinamą“ pajėgų telkimą.

Savo ruožtu Maskva sako dislokavusi karių palei savo vakarinę sieną „pratyboms“, reaguodama į „grėsmę keliančius“ NATO veiksmus.

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio atstovė pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad Ukrainos rytiniame pasienyje yra 41 tūkst. Rusijos karių ir dar 42 tūkst. – Krymo pusiasalyje.

Ukraina kovoja su prorusiškais separatistais šalies rytinėje dalyje nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymą.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.

Ilgai rusenantis konfliktas Ukrainoje jau nusinešė daugiau nei 13 tūkst. gyvybių. Pastaruoju metu atsinaujinę reguliariai vykstantys susirėmimai kelia grėsmę pernai sudarytam paliaubų susirėmimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kam jis tarnauja Lietuvai ar Ukrainai, Baltarusijai

>>>kad taip \\\\\...////

>>>kad taip  \\\\\...//// portretas
>Teisingai kolega,tik lėkyuvo įgulos gaila.Gal juos aprūpinti parašutais,o tie.................

kad taip

kad taip portretas
kas lektuvui kur skrenda skalikai kas nors nutiktu bunant ore...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių