Quantcast

G. Landsbergis su ES ministrais aptars situaciją Ukrainoje, Vakarų Afrikoje

  • Teksto dydis:

Į Briuselį pirmadienį išvykstantis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Europos Sąjungos (ES) valstybių kolegomis aptars Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą bei situaciją Sahelio ir Vakarų Afrikos pakrančių valstybėse.

Kaip pranešė ministerija, Užsienio reikalų taryboje ES šalių atstovai taip pat aptars aktualius užsienio politikos klausimus: situaciją Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje, Irane, Venesueloje, Etiopijoje, Juodkalnijoje ir Afganistane.

ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, šiai šaliai skiriamą ES paramą, įskaitant naujus Europos taikos priemonės paketus, pasirengimą ES Ukrainos viršūnių susitikimui, Rusijos atsakomybės užtikrinimo, maisto saugumo bei įsitraukimo su trečiosiomis šalimis klausimus. Susitikimo metu ministrai taip pat pasikeis nuomonėmis dėl Ukrainos dešimties žingsnių taikos plano.

Anot ministerijos, atsižvelgiant į prastą saugumo, ekonominę ir humanitarinę padėtį Sahelyje ir Vakarų Afrikos pakrančių valstybėse, susitikime ketinama aptarti tolimesnes ES veiksmų regione kryptis.

Taryboje numatytų susitikimų metu vyks ES užsienio reikalų ministrų susitikimas su Tarptautinės atominės energetikos agentūra (TATENA) atstovais, jame bus aptariama Rusijos agresija ir jos įtaka Ukrainos branduoliniam saugumui, taip pat klausimai susiję su Irano branduoline programa. Ministrai be kita ko aptars ES ir Palestinos santykius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu kam jisai dirba ?

nesuprantu kam jisai dirba ? portretas
ukrainai ? ar amerikai ?.... l jaunas grazus gabus inicitivus vyras paciame jegu zidejime ....spyre lietuvos gelezinkeliams i pasirdzius i prie to pacio dar klaipedos uostuj...nx sako jus trasu daugiau neplukdysit... a ka tikrai jau butu tai da i kinieciams klizma i aki penkta istate... i ...veiklos rezultatai : nuostoliai lietuvai....alio importo eksporto verslininkai ...ko jus tylit ??? jum jo veikla itarimu nekelia ?...a.... nekelia.... nu tada tegu i toliau kolhozu zemej verslo dykumas kuria...

Klpd.

Klpd. portretas
Ar jis ką nors be Ukrainos reikalų kažką kita dirba? Kažkoks nesveikas fanatas..

nepavydėk

nepavydėk portretas
Niekur nedingo, mokosi, dirba ,keliauja ,grįžta, gyventojų padaugėjo net 3 proc. Juk ne į RuZiją važiuoja, ko pergyveni/
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių