Quantcast

G. Landsbergis su ES ministrais aptars situaciją Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje.

Joje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, situaciją Tunise ir Irane bei Belgrado-Prištinos dialogą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

ES užsienio reikalų ministrai kalbės apie Rusijos atsakomybę už padarytus karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmogiškumui, Juodosios jūros grūdų iniciatyvos pratęsimą ir bendradarbiavimo su trečiosiomis šalimis dėl Rusijos agresijos globalių pasekmių klausimus. 

Ministrai taip pat aptars bendradarbiavimo su Tunisu perspektyvas, migracijos srautų iššūkius ir galimą pagalbą šiai šaliai.

Bendroje ES užsienio reikalų ir gynybos ministrų sesijoje bus kalbama apie bendrijos karinę paramą Ukrainai, ES strateginio kompaso įgyvendinimą. Planuoja diskutuoti, kaip kuo skubiau ir efektyviau teikti amuniciją Ukrainai bei kaip ES Bendros saugumo ir gynybos iniciatyvos prisidėjo prie paramos teikimo Ukrainai besitęsiančios Rusijos agresijos kontekste.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisES ministraikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių