Quantcast

G. Landsbergis su ES kolegomis tarsis dėl vizų rusų turistams ribojimo

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį Prahoje su Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovais tarsis dėl turistinių vizų politikos Rusijos piliečiams.

Lietuva, Estija, Latvija, Lenkija ir Suomija ragina papildyti sankcijas Maskvai dėl agresijos prieš Ukrainą ir visiškai uždrausti Rusijos turistams gauti vizas į ES bendrąją Šengeno erdvę.

Šios šalys neatmeta, kad nepriėmus bendro ES sprendimo, galėtų taikyti regioninius draudimus atvykti Rusijos piliečiams.

Nebeišduoti naujų vizų rusams anksčiau siūlė ir Europos Sąjungai pirmininkaujanti Čekija.

Agentūrai AFP vienas ES diplomatas praėjusią savaitę patvirtino, kad ant derybų stalo neformaliame ES ministrų susitikime – planai sustabdyti susitarimo, kuriuo rusams palengvinamas kelias prašyti vizų kelionėms į bloką, galiojimą.

Ši priemonė nereiškia oficialaus turizmo vizų draudimo, tačiau ji apsunkintų vizų gavimo procesą ir galėtų sulėtinti į Europą vykstančių rusų srautą, o tai padidintų Maskvos tarptautinę izoliaciją.

Praėjusiais metais 26 Šengeno kelionių zonai priklausančios šalys – 22 ES valstybės narės bei Norvegija, Islandija, Šveicarija ir Lichtenšteinas – išnagrinėjo 536 tūkst. rusų prašymų dėl trumpalaikių vizų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiukšlėi

šiukšlėi portretas
čiulpk šūdą išsigimeli

Zieg

Zieg portretas
Fašistai Vokietijoje nuo to irgi pradėjo. Liandsbergis ir jo kolegos yra išrinktieji. Bet laikini. Vistiek gals arti.

Gal jau pakaks?

Gal jau pakaks? portretas
Dar tokio valiutų kurso neteko matyti. Gal ponas ministras santaupas laiko Jungtinių Amerikos Valstijų doleriais, kad jam neapsimoka išlaikyti padorų Lietuvos Respublikos piliečių gyvenimo lygį?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių