Quantcast

G. Landsbergis: laimėję rinkimus, konservatoriai tikrintų COVID-19 duomenis

Sulaukus rinkėjų palaikymo, viena pirmųjų konservatorių užduočių būtų tikrinti teikiamus duomenis apie koronaviruso pandemiją, sako Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

Sekmadienio vakarą laukdamas rinkimų rezultatų politikas teigė, kad jam kelia abejonių tai, kad sekmadienio vakarą epidemiologai patikslino dienos duomenis.

Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad klaida įvyko, nes sparčiai augant susirgimų skaičiui ima trūkti žmogiškų išteklių apdoroti duomenis.

„Labai stebina, kad būtent ta diena, kai Lietuva nesugebėjo suskaičiuoti atvejų, yra antrojo turo rinkimų diena. Toks sutapimas daugiau, ko gero, negu apmaudus. Ir aišku jau dabar žmonės, kurie socialiniuose tinkluose kelia hipotezę, ar nebuvo nuo žmonių mėginama nuslėpti tikrąją padėtį, šiek tiek ją pašvelninant, nesumažinant žmonių galimybių eiti į rinkimus“, – LRT televizijai sakė G. Landsbergis.

G. Landsbergis teigė, kad daug klausimų kelia visas pandemijos antrosios bangos valdymas, o būnant opozicijoje konservatoriams buvo sudėtinga žinoti tikrąją padėtį.

„Paprasčiausiai mes negauname informacijos, ji pateikiama arba labai formali, arba labai ribota. Jei rinkėjų pasirinkimas kryptų į pokyčius, pirmiausia, tie pokyčiai prasidėtų nuo informacijos susirinkimo, kokia yra reali padėtis Lietuvoje, ką mes skaičiuojame ir kiek mes galime pasitikėti tais skaičiais, norėtumėme, kad ir mes, ir visuomenė žinotumėme tikrąją tiesą“, – sakė jis.

Labai stebina, kad būtent ta diena, kai Lietuva nesugebėjo suskaičiuoti atvejų, yra antrojo turo rinkimų diena.

Klausiamas apie konkretų protrūkio valdymo planą, G. Landsbergis sako, jog šiuo klausimu pasitikėtų sąrašo lyderės Ingridos Šimonytės sprendimais. Jo teigimu, konservatoriai valdant situaciją siektų labiau įsiklausyti į ekspertų nuomonę ir ja pasikliauti ir kalbėti apie tai atvirai.

„Kiek žinau, Ingrida Šimonytė yra minėjusi, kad svarsto konkrečias asmenybes, kurios galėtų talkinti sprendžiant tą situaciją. Aš norėčiau palikti Ingridai Šimonytei komentuoti ir komunikuoti šią situaciją. Aš turiu visą pasitikėjimą, kad ji pasiryžusi daryti tai, ką reikia“, – tvirtino TS-LKD lyderis.

Sekmadienio vakarą Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešė Lietuvoje per parą patvirtinti 603 nauji koronaviruso atvejai, mirė penki žmonės.  Tai yra didžiausias užsikrėtimų skaičius nuo pandemijos pradžios.

Kiek anksčiau NVSC skelbė apie 415 naujų atvejų. NVSC nurodė, jog taip įvyko, kai dėl „ypač didelių krūvių specialistams“ nebuvo spėta susieti teigiamų testų rezultatų ir pirminė statistika neatspindėjo realios padėties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūpestis

Rūpestis portretas
Gal jau atėjo laikas imtis priemonių ir susirūpinti žmonių sveikata ir saugumu, rinkimai baigėsi, laikas pradėti rūpintis rinkėjų sveikata, ypač vyresnio amžiaus, turinčių lėtinius susirgimus ir esančių rizikos gtupėje. Tai turėtų būti svarbiausias išrinktūjų rūpestis, ne intrigos, rietenos, o tų, kurie per rinkimus rizikavo ir ėjo balsuoti.

Nu jo

Nu jo portretas
Labai taikliai “jo” parase.

Audrone

Audrone portretas
Taigi... dabar loginio mastymo: "corona" isvertus reiskia "infarktas". Tai si patalogija infarktas turi dar viena pavadinima "covid 19". Negana, kad yra viena liga, tai turi ir antra pavadinima. Tai koks "protuolis" sugalvojo tokia absurdiska nesamone? Tai gal viena karta uztenka durniu volioti viesojoje erdveje?!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių