Quantcast

G. Landsbergis: siekiant padėti Sakartvelui buriama užsienio reikalų ministrų grupė

Siekiant padėti Sakartvelui išspręsti politinę krizę buriama Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų-mediatorių grupė, sako Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

G. Landsbergis, paklaustas apie vizitą į Sakartvelą, penktadienį neatmetė tokios galimybės, tik pabrėžė, kad jis vyktų platesniu formatu, atstovaujant daugiau Europos Sąjungos valstybių.

„Yra tokių planų (vykti į Sakartvelą), šiuo metu žiūrime, ar toks vizitas atneštų naudos. Yra buriama mediatorių grupė iš užsienio reikalų ministrų, tai tikrai būtų ne viena valstybė, būtų platesnė“, – per spaudos konferenciją penktadienį sakė ministras.

„Manau, labai svarbu, kad signalas Sakartvelui būtų ne tik Lietuvos, tai pirmiausia turi būti europinis signalas todėl, kad mes kalbame apie tolesnę Sakartvelo europinę ir transatlantinę integraciją, ir to signalo reikia platesnio“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Svarbu, kad signalas Sakartvelui būtų ne tik Lietuvos, tai pirmiausia turi būti europinis signalas.

Sakartvele pastaruoju metu pagilėjo po praėjusių metų parlamento rinkimų kilusi politinė krizė, kai dėl valdančiųjų planų suimti opozicijos lyderį N. Meliją atsistatydino ankstesnis premjeras Georgijus Gacharija.

Bandymas sulaikyti N. Meliją – eksprezidento Michailo Saakašvilio įkurto Vieningojo nacionalinio judėjimo pirmininką – išprovokavo opozicijos pasipiktinimą.

Įspėjimų Tbilisiui paskelbė ir kai kurios Sakartvelo sąjungininkės Vakaruose.    

Opozicija laiko suklastotais spalio 31 dieną vykusius parlamento rinkimus, juos nedidele persvara laimėjo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KĄ TAS PIEMENĖLIS GELBĖJA?...

KĄ TAS PIEMENĖLIS GELBĖJA?... portretas
Pasaulis nežino kas tai yra Sakartvelis. Visuose žemėlapiuose figūruoja Gruzija arba Džordžija. Tik tam piemenėliui kažkas su galva negerai - ieškojo naujo pavadinimo Baltarusijai, dabar kažkos Sakartvėlis vaidenasi...Kai dievas protelio nedavė...

je

je portretas
anukas dar viena valstybe sumaste numarinti?

To aninimas

To aninimas portretas
Ramiakas, pld0raška, kad ir uzpuolete bei atplesete didele dali ju zemiu, gruzinai jau nekencia pld0rašku savo dnr kaip ir visas pasaulis. Tad valgyk toliau palmini suri ir dziaukis savo rusisku vatiniu gyvenimu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių