Quantcast

G. Landsbergis: sankcijų išimtys nėra tinkamas būdas spręsti maisto saugumo klausimus

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad sankcijų Baltarusijai silpninimas ar su jomis susijusios išimtys nebūtų tinkamas būdas spręsti maisto saugumo klausimus.

„Išimtys iš sankcijų, sankcijų silpninimas nėra tinkamiausias būdas spręsti maisto saugumo klausimus. Neturime pasiduoti klaidinantiems Rusijos ir Baltarusijos naratyvams, kad maisto trūkumas pasaulyje kyla dėl sankcijų taikymo trąšas gaminančioms įmonėms. Tai netiesa“, – pirmadienį išplatintame Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime teigė G. Landsbergis.

Tai jis sakė po pirmadienį Briuselyje įvykusio susitikimo su tarptautinės partnerystės eurokomisarė Jutta Urpilainen (Juta Urpilainen), su kuria aptarė sankcijų Baltarusijai klausimą.

Užsienio reikalų ministras pirmadienį taip pat susitiko su Europos Komisijos (EK) vicepirmininku Valdžiu Dombrovskiu – su juo aptartas Ukrainos grūdų eksporto klausimas.

„Europos Sąjunga turi ir toliau dėti visas pastangas, kad Ukrainos grūdams atsivertų dar daugiau tiekimo kelių“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis taip pat priminė savo laišką, siųstą gegužės 10 dieną Vyriausiajam įgaliotiniui užsienio ir saugumo politikai Josepui Borrelliui (Žozepui Boreliui) bei eurokomisarei J. Urpilainen. Jame Lietuvos diplomatijos vadovas ragino kuo greičiau įgyvendinti 2022 metų birželio mėnesio Europos Vadovų Tarybos išvadas, kuriomis siekta paskatinti tvarių trąšų gamybą besivystančiose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A tai koks tinkamas

A tai koks tinkamas portretas
Didysai UZUSENEUNU REIKALIKU MINISTERI?Siaip tai normalus kritikerijus tuoj pat pasiula alternatyva.Musiau dar nesusiformavo.Ale kap BIBLIJOJ,PIRMA BUVO ZOODIS.O TAI KA,SMEGENAI PASKUM ATSIRADO?

Vagies

Vagies  portretas
Kepure dega ,anukeliui vienas kelias I istorijos siukslyna

Ji

Ji portretas
Vel kiša liežuvį.tiek jau prisidirbęs ir visiem.pridirbęs.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių