Quantcast

G. Landsbergis: Rusijos elgesys per rinkimus parodys, ar ji pasirengusi dialogui su ES

Lietuvos užsienio ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Rusijos valdžios elgesys per rudenį vyksiančius Dūmos rinkimus parodys, ar Maskva pasirengusi dialogui su Europos Sąjunga.

„Jei nebus suiminėjami protestuotojai, nebus uždaromi į kalėjimus, nebus teisiami parodomuosiuose teismuose, jei opozicinės partijos turės galimybę dalyvauti rinkimuose, jei galės rinkimus stebėti tarptautiniai stebėtojai, tai būtų ženklai, kad Rusija iš tiesų nori dalyvauti diskusijose su ES. (...) Turime suteikti Rusijai galimybę“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje Berlyne trečiadienį sakė G. Landsbergis.

ES savo politiką Rusijos atžvilgiu ketina aptarti užsienio užsienio reikalų ministrų taryboje ir Europos Vadovų Taryboje kovo pabaigoje.

Pasak Vokietijos užsienio reikalų ministro Heiko Maaso (Heiko Maso), šiuo metu Europos Sąjungos ir Rusijos santykiai „yra žemumose“, o iššūkių kelia net ir tokie klausimai, kurie „nėra tokie probleminiai“, pavyzdžiui, klimato kaita.

Dialogui reikia dviejų pusių. Daug mūsų pastangų pastaraisiais mėnesiais, deja, nesulaukė Rusijos atsako.

H. Maaso teigimu, Vokietija taip pat suinteresuota palaikyti dialogą su Rusija, nes ji dalyvauja sprendžiant ir tarptautinės politikos klausimus.

„Kalbant apie klausimus, susijusius su Iranu, Libija, Sirija, Ukraina, sėdime prie vieno stalo su Rusija. (...) Dialogui reikia dviejų pusių. Daug mūsų pastangų pastaraisiais mėnesiais, deja, nesulaukė Rusijos atsako“, – sakė jis.

Ministrų susitikime be Rusijos taip pat aptarti Lietuvos ir Vokietijos dvišaliai santykiai, santykiai su Kinija, situacija Rytų kaimynystėje, saugumo padėtis regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kėša

Kėša portretas
Na man jo vietoj gėda būtu...lietuvoj betvarkė o jis į Rusiją žiūri. Išvis jeigų armonaitės nesutvarkys bus chana koncervatoriams...

Kaunietis

Kaunietis portretas
Per daug susireikšminusi persona - ES reikalus sprendžia tikrai ne Lietuva

Cha cha cha

Cha cha  cha  portretas
Kremliaus šunauja kartoja Kremlių, bet visus tikina turinti savo nuomonę.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių