Quantcast

G. Landsbergis: Rusija branduolinio ginklo naratyvu siekia atgrasyti nuo paramos Ukrainai

Negalima pasiduoti Rusijos kuriamam naratyvui dėl branduolinio ginklo panaudojimo, nes taip ji mėgina atgrasyti Vakarų šalis nuo paramos Ukrainai tiekimo, antradienį kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Davose teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Rusija aktyviai stengėsi įtikinti save, o labiausiai – savo vadovybę ir mus dėl savo gebėjimų (...). Taigi, kurdama galios naratyvą, Rusija naudoja vieną iš savo priemonių“, – forumo diskusijoje sakė ministras.

„Kodėl jai (BNS – Rusijai) to reikia dabar? Kad sukurtų baimės atmosferą ir suvaldytų mūsų apsisprendimo procesą (...), kad atgrasytų mus nuo ginklų tiekimo Ukrainai, kad atgrasytų nuo apsisprendimo proceso, kad sulėtintų apsisprendimo procesą“, – pažymėjo jis.

Mes turime padėti Ukrainai laimėti, tai yra pirmas dalykas, antras dalykas, mes turime apginkluoti šalis, kurioms gresia pavojus, Lietuva yra viena iš jų.

Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, jog svarbu nepasiduoti baimei, toliau tiekti ginkluotę Ukrainai, ginkluoti sąjungininkų valstybes bei būti kantriems.

„Mes turime padėti Ukrainai laimėti, tai yra pirmas dalykas, antras dalykas, mes turime apginkluoti šalis, kurioms gresia pavojus, Lietuva yra viena iš jų (...), sudaryti koalicijas (...) ir būti kantrūs“, – teigė jis.

G. Landsbergis taip pat pažymėjo, jog Vakarai turi kurti naratyvą, kad Rusijai panaudojus atominį ginklą būtų sulaukta atsakymo.

Kaip anksčiau skelbė Užsienio reikalų ministerija, Davose ministras taip pat sakys įžanginę kalbą Ukrainos draugams skirtoje vakarienėje, susitiks su įvairių šalių diplomatijos vadovais, „Google“, „Facebook“ atstovais bei kitomis verslo bendruomenėmis.

Konferencijoje ir susitikimuose G. Landsbergis dalyvaus iki ketvirtadienio.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGabrielius LandsbergisDavosasbranduolinis ginklasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių