Quantcast

G. Landsbergis reiškia užuojautą dėl Nobelio premijos laureato mirties

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis reiškia užuojautą dėl garsaus JAV gydytojo kardiologo, Nobelio taikos premijos laureato, Lietuvos piliečio Bernardo Lown'o (Bernardo Louno) mirties.

„Reiškiu nuoširdžią užuojautą jo artimiesiems ir visiems jo bendražygiams. Didžiuojamės, kad ši išskirtinė medicinos pasaulio asmenybė yra kilusi iš Lietuvos ir niekada nepamiršo savo šaknų, kelis kartus lankėsi Lietuvoje“, – užuojautoje sakė G. Landsbergis.

„Neabejoju, kad šviesus B. Louno atminimas, jo aktyvi profesinė ir visuomeninė veikla, siekiant taikos ir branduolinio nusiginklavimo, yra ir bus ryškus įkvėpimas daugeliui mūsų“, – teigė ministras.

B. Lown'as gimė 1921 metais Utenoje Lietuvos žydų šeimoje. 1935 metais jis emigravo į JAV, kur 1945 metais baigė Jeilio universitetą.

B. Lown'as dirbo kardiologu, ėjo vadovaujamas pareigas žymiose JAV klinikose, skaitė paskaitas keliolikoje pasaulio universitetų, Šaltojo karo metais aktyviai dalyvavo tarptautinio branduolinio nusiginklavimo judėjimo veikloje, daug prisidėjo prie branduolinio ginklo platinimo uždraudimo.

1985 metais jam, kaip vienam iš judėjimo „Pasaulio gydytojai prieš branduolinį karą“ lyderių, buvo įteikta Nobelio taikos premija.

Po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo B. Lounas du kartus lankėsi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip ,visų žydų šaknys yra izraelije

šiaip ,visų žydų šaknys yra izraelije portretas
pas mus buvo tik laikina stotelė.nebutu emigravęs,tai rusų tankus butų sutikęs su gėlėm,kaip visi kiti žydai.

Anukeli

Anukeli portretas
Jaigu jav pasiulytu Lietuvoje dislokoti branduolini ginkla tu 100% sutiktum ir tavo pasakyti užuojautos žodžiai realiai yra Tušti kaip ir tu pats melagi ir veidmaini.

Runkeliui

Runkeliui portretas
Kada maskva perves rubliukus už šūdmalą
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių