Quantcast

G. Landsbergis: premjeras, dengdamas J. Narkevičių, daro sau didžiulę žalą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad kaltinimai susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui yra pagrįsti, o būdamas ministru jis „tempia Vyriausybę žemyn“.

„Kaltinimai tikrai ne iš piršto laužti. Manau, kad betvarkės, kurią jis įnešė į ministeriją, užteks dar ne vienai kadencijai sutvarkyti. Apskritai jo paties požiūris, kas yra ministro pozicija, yra neblogai atspindėtas jo ir pasisakymuose, ir darbuose. Mano pozicija nesikeičia, jis, neprisiimdamas atsakomybės, tempia žemyn visą Vyriausybę ir uždeda jai tokį ženklą nekokybės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė G. Landsbergis.

Ministrų atleidimą jis priskyrė politiniams, ne teisiniams sprendimams.

Kaltinimai tikrai ne iš piršto laužti. Manau, kad betvarkės, kurią jis įnešė į ministeriją, užteks dar ne vienai kadencijai sutvarkyti.

„Kokie teisiniai faktai buvo, kai reikėjo atleisti Kęstutį Navicką ar Petrauskienę (Jurgitą. – ELTA)? Tai yra politiniai sprendimai, kurie dažnai susiję su morale, etika“, – teigė TS-LKD partijos pirmininkas.

G. Landsbergio manymu, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, užstodamas J. Narkevičių, daro sau žalą.

„Premjeras, dengdamas šitą ministrą, daro sau didžiulę politinę žalą. Visa informacija, kuri buvo paviešinta ir buvusio ministro, kad premjeras domėjosi galimybėmis, kaip tas keliukas būtų nutiestas ir taip toliau... Susidaro įspūdis, turi jis (S. Skvernelis. – ELTA) vieną ministrą Roką Masiulį, gerai vertinamą visuomenėje, galbūt per gerai vertinamą jo akimis, kuris atsisako tiesti keliuką. Tada jis patraukia vieną ministrą, pastato kitą ministrą, ir staiga keliukas, kaip ištraukus iš burtininko skrybėlės, šast ir atsiranda. (...) Tada pradeda ginti tą ministrą, premjeras atsistoja ir sako: „Su šiuo ministru yra viskas tvarkoje, jis gali dirbti“, – „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.

Pasak TS-LKD partijos pirmininko, S. Skvernelis turėjo žinoti apie tvarkomą jo gatvę.

„Žmonės metus apie tai kalbės, kurie laukia keliukų, kurie nenusitiesė, kurie prašė ir negavo. Jei jis gina Narkevičių, vadinasi, niekas nepakišo. Antra dalis, R. Masiulis išeina. (...) Buvo kalba? Buvo. Apie Upės gatvę? Taip, apie Upės gatvę. Reiškia, buvo domėtasi, buvo žinota, buvo klausimai užduoti“, – sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.

Po laikino nedarbingumo į Vyriausybę grįžęs S. Skvernelis pirmadienį žurnalistams, vertindamas pasirodžiusią informaciją apie šalia jo namų asfaltuojamą kelią, sakė į procesus nesikišantis.

„Aktyvi bendruomenė prisidėjo savo veiksmais, savo lėšomis, kad tas kelias, kurio laukė 5 kaimai 30 metų, būtų pradėtas remontuoti. Nesikišau, nesikišu ir nesikišiu“, – žurnalistams pirmadienį sakė premjeras.

„Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kaip prioritetizuoti savo kelius ir lėšas“, – pridūrė S. Skvernelis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
paskaitykit,, Laisva laikrasti''yra straipsnis apie zmogu kuris reikalauja morales ministrui ,kokios ji pats morales

deinis

deinis portretas
Kodėl taip susirūpines dėl to kelio ,juk juo važinėsis šimtai žmonių ir sakys ačiu,man kaškodė įdomiau ,kait ten už eurą žemė ,kaip galima uždipti milijonus ,apie kuriuos rašo spauda ,ar netrukdymas priiman biūdžėtą ,keliant sumaištį vyriausybės ir seimo darbą išeinant posėdžių salės ir begalės keistų dalykų

kodel

kodel portretas
Kodel nuolat spausdinami Gabrieliaus komentarai? Ar nėra kitų seimo narių? Juk jis net ne opozicijos lyderis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių