Quantcast

G. Landsbergis partijos kaltės dėl I. Šimonytės pralaimėjimo nemato

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis Gabrielius Landsbergis nemato partijos kaltės dėl jų remtos kandidatės į prezidentus Ingridos Šimonytės pralaimėjimo.

„Kandidatui paramą suteikia ne partija, o visuomenė“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

Balsų skaičius, pridūrė G. Landsbergis, parodė, kad I. Šimonytė surinko daugiau balsų nei pati TS-LKD partija, taigi, jo vertinimu, parama kandidatei išplito.

„Tėvynės sąjunga suteikia paramą žmogui, kuris bus visuomenės kandidatas. Toks buvo mūsų siekis“, - pridūrė konservatorių lyderis, pridūręs, jog partijos finansinė parama I. Šimonytei nieko neturėjo nustebinti.

G. Landsbergis: I. Šimonytei savo vietos nesiūlau

G. Landsbergis sako, kad Prezidento rinkimus pralaimėjusiai I. Šimonytei siūlydamas 2020 m. vesti partiją Seimo rinkimuose nesiūlo kartu ir užimti jo, kaip partijos pirmininko, vietos.

„Mūsų partijoje vyrauja patikrinti demokratiniai procesai. Tad užleidimas nelabai veikia. Kitais metais yra numatomi eiliniai partijos pirmininko rinkimai, ir partijos bendruomenė nuspręs, ką jie mato kaip būsimą lyderį“, - sakė pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje G. Landsbergis. Kartu jis patikslino, kad pasiūlymas I. Šimonytei susijęs tik su partijos sąrašo vedimu ir, jei bus laimėti rinkimai, Vyriausybės vadovės posto užėmimu.

„Mano kvietimas Ingridai Šimonytei bus vesti sąrašą ir pergalės atveju formuoti Vyriausybę“, - sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad, paaiškėjus rezultatams, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis G. Landsbergis sekmadienį teigė, kad I. Šimonytę tikrai matytų premjerės poste.

„Pasiūlysime Ingridai Šimonytei vesti sąrašą ir pergalės atveju aš ją tikrai matyčiau (premjere. – ELTA) (...) Aš manau, kad tai yra didžiulis rezultatas, tą taškelių bangą reikia išlaikyti ir važiuoti toliau““, - žurnalistams teigė jis.

Rinkimus pralaimėjusi Seimo narė I. Šimonytė, reaguodama į TS-LKD pirmininko G. svarstymus, kad ji galėtų vesti partiją kituose Seimo rinkimuose, teigia, kad pati asmeniškai kvietimo nesulaukė.

„Aš girdėjau žiniasklaidoje šitas kalbas, bet mes su Gabrieliumi Landsbergiu neturėjome progos šito aptarti, todėl aš neturiu komentarų tuo klausimu“, - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė, pridūrusi, kad vis dėlto stoti į partiją ji svarstys.

Įvertino „valstiečius“: tolygiai vis didesnis nuosmukis

G. Landsbergis teigia, kad „valstiečių“ Europos Parlamento rinkimų rezultatas sunkiai vertintinas kaip pozityvus. G. Landsbergis siūlo partijai kažką keisti, nes jei taip bus ir toliau, „valstiečiams“ iškils egzistencijos klausimas.

„Tai buvo siurprizas ne tik jiems patiems, bet ir mums, ir visoms politinėms jėgoms. Rezultatas sunkiai vertinamas kaip pozityvus. Manau, tai, ką mes šiek tiek fiksavome per savivaldos rinkimus, kad regionuose socialdemokratų partija susigrąžino buvusį elektoratą, - tai jie kelia iš esmės egzistencinį klausimą "valstiečiams", koks jų likimas yra toliau, ir į šį klausimą jie turės nedelsiant atsakyti. Dėl to, jei niekas nesikeis, ir ši situacija, kurią sukūrė, tęstųsi dar metus, tai mes matysime tolygiai vis didesnį nuosmukį“, - teigė jis.

Preliminariais pirmadienio rytą atnaujintais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Europos Parlamento rinkimus laimėjo Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD), gavę tris mandatus. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), o treti – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) - abi partijos gavo po du mandatus. Suskaičiuoti balsai iš visų 1972 apylinkių.

Į Europos Parlamentą dirbti vyks konservatoriai Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas „valstiečiai“ Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, „darbietis“ Viktoras Uspaskichas. Taip pat į EP „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija delegavo Valdemarą Tomaševskį, Liberalų sąjūdis - Petrą Auštrevičių, o visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ - Aušrą Maldeikienę.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o pasirodo

o pasirodo portretas
priedui dar jis ir aklas

o

o portretas
kas jis isvis mato?

Tai aisiku

Tai aisiku  portretas
Kad nemato Nauseda ju zmogus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių