Quantcast

G. Landsbergis palaikytų iniciatyvą organizuoti ir naujus savivaldos rinkimus

Valdančiųjų konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis palaikytų iniciatyvą organizuoti ir naujus savivaldybių tarybų rinkimus.

„Ar aš prieštaravau kada nors? (...) Bet jis yra hipotetinis klausimas. Ar turėtų? Tai faktas“, – žurnalistams pirmadienį Seime sakė užsienio reikalų ministras.

Taip jis kalbėjo paklaustas, ar inicijuojant pirmalaikius Seimo rinkimus neturėtų būtų organizuojami ir nauji savivaldybių tarybų rinkimai, nes būtent pastarųjų nariai sulaukia daugiausia klausimų dėl galbūt neskaidriai naudojamų lėšų.

Rinkimų kodeksas numato, kad pirmalaikiai savivaldybės tarybos rinkimai rengiami pasibaigus tiesioginio valdymo įvedimo savivaldybės teritorijoje terminui, jeigu pagal Tiesioginio valdymo savivaldybės teritorijoje įstatymą savivaldybės tarybos įgaliojimai buvo nutrūkę.

Mano supratimu, tai yra sisteminė problema, į kurią yra įsitraukusi kiekviena šiandien Seime esanti partija.

Tuo metu pirmalaikiai mero rinkimai rengiami, kai jo įgaliojimai nutrūksta nesuėjus terminui.

„Mano supratimu, tai yra sisteminė problema, į kurią yra įsitraukusi kiekviena šiandien Seime esanti partija“, – pridūrė G. Landsbergis.

Konservatoriai šiuo metu susidariusią politinę krizę siūlo spręsti rengiant pirmalaikius Seimo rinkimus. Anot G. Landsbergio, taip būtų perkrauta politinė sistema.

Tokio žingsnio valdančioji partija ėmėsi visuomenėje kilus abejonių, ar švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, eidama Kauno miesto tarybos narės pareigas, skaidriai naudojo gautą beveik 14 tūkst. eurų išmoką. Vėliau klausimus imta kelti ir dėl finansų bei kultūros ministrų Gintarės Skaistės ir Simono Kairio panaudotų lėšų.

Prezidentas Gitanas Nausėda iš pareigų paragino trauktis visus tris ministrus.

Vis dėlto opozicinės partijos pirmiausia ragina trauktis Vyriausybę, o tik tuomet spręsti klausimą dėl pirmalaikių rinkimų.

Savo ruožtu G. Landsbergis siūlo problemą spręsti sistemiškai, o ne „paaukojant vieną ar kitą ministrą“.

„O ką daryti kitiems? Tikėtis, kad jūs, Tapinas neateis, nepaklaus klausimų? Nes toks yra lūkestis Seime, kad aš būsiu kraštinis ir, žinokit, jūs pavargsit anksčiau, nei ateisit iki manęs su tokiu klausimu – čia yra tokia diskusija už šitų durų vykstanti“, – kalbėjo ministras.

„Žmonės, kurie pasirašinėjo po Šiugždinienės iškvietimu į tribūną, patys tarpusavyje kalbasi, kad, neduok Dieve, manęs paklaus, kaip aš pyliausi į dvi mašinas du skirtingus kurus. Jei tai nėra veidmainystė, atleiskit, aš nežinau, kas yra veidmainystė“, – pridūrė jis.

Pasak jo, dalis Seimo narių per karantiną didino išlaidas kurui, nors tuo metu važinėti po Lietuvą nebuvo galima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tai ka tauta vel rinksite koncervus,be ju juk ne rinkimai

barzda parodo, kas esi

barzda parodo, kas esi portretas
Ivanas Vasiljievičius Bunša, nusigrimavęs caru

Adva"kotas \\\\\\.../////

Adva"kotas  \\\\\\...///// portretas
Kada tą apšepėlį patrauks baudžiamojon atsakomybėn?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių