Quantcast

G. Landsbergis: padėsime Rusijos karo Ukrainoje spaudimą patiriančiai Moldovai

Esame pasirengę padėti Rusijos karo Ukrainoje spaudimą patiriančiai Moldovai, Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) ministrų vizito Kišiniove metu pareiškė Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

„Mes labai rimtai atsižvelgiame į spaudimą, kurį Moldovai kelia Rusijos karas prieš Ukrainą. Nesvarbu, ar tai būtų energetiniai, finansiniai ar prekybos ištekliai, ar parama, kurios reikia pabėgėliams, plūstantiems per sieną iš Ukrainos, paremti. Esame pasirengę padėti“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo ministras.

Kaip skelbė Užsienio reikalų ministerija, G. Landsbergis susitikimų su Moldovos pareigūnais bei nevyriausybinių organizacijų atstovais metu aptarė šalies progresą įgyvendinant Europos Komisijos rekomendacijas, siekiant derybų dėl Europos Sąjungos (ES) narystės pradžios bei Moldovos atsparumo stiprinimą Rusijos karo kaimyninėje Ukrainoje ir hibridinių atakų prieš Moldovą kontekste.

Mes labai rimtai atsižvelgiame į spaudimą, kurį Moldovai kelia Rusijos karas prieš Ukrainą.

„Tačiau yra dar vienas labai svarbus procesas, kuriame Moldova dalyvauja, tai integracija į ES. Jūs pradedate daugybę labai svarbių procesų, kurių jūsų šalis nematė dešimtmečius, ir mes esame čia, kad jums padėtume“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Pasak jo, bus ieškoma sprendimų, kaip NB8 formato šalys Moldovai gali padėti struktūriškiau.

Moldovai kartu su Ukraina pernai birželį buvo suteiktas kandidatės į ES statusas.

Pernai vasarį Rusijai užpuolus Ukrainą, kaimyninėje Moldovoje padaugėjo neramumų – šalis susiduria su energetiniais iššūkiais, antivyriausybinėmis demonstracijomis. Kišiniovas kaltina Maskvą įtampos Padniestrėje didinimu.

Vasarį Moldovos policija pranešė sužlugdžiusi Rusijos remiamų diversantų, kurie buvo specialiai apmokyti sukelti masinius neramumus prieš provakarietišką šalies vyriausybę, sąmokslą. Tai įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV žvalgybos pareigūnai pareiškė, kad su Rusijos žvalgyba susiję asmenys siekė pasinaudoti protestais bandant nuversti Moldovos vyriausybę.

NB8 sudaro Lietuvos, Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Norvegijos, Suomijos bei Švedijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAL GERAS ŠEIMININKAS SAVAIS PASIRŪPINA ,O VĖLIAU KITAIS?

GAL GERAS ŠEIMININKAS SAVAIS PASIRŪPINA ,O VĖLIAU KITAIS? portretas
Atradimas ir suvokimas... Noriu nenoriu ,bet su liūdesiu rašau ,kad JAV, JT , PRANZŪZIJA ,RUSIJA,VOKIETIJA ,JAPONIJA ir t.t. tokios nusmurgusios galimai ir matomai valstybės jog lenkiasi visos mums galiūnams-- LIETUVAI . Visų valstybių likimai mums priklauso ,kitu variantu pasitartume su tais prie kurių prisijungėme . Ar ne taip cha cha? ... Per 30 metų keistai žiūrėjosi į senį LANDSBERGĮ ,į jo atvirą norą , prašymą būti PREZIDENTU ir t.t. Paprastai tokie reiškiniai pasireiškia sergantiems psichine liga ,,didybės manija "--- na aš nežinau ,nes ne daktaras esu. .Suvokiau kad tokios pat mintelės neduoda ramybės viso to klano veiklos veikėjai .DIDYBĖS MANIJOS apimti vis visur pirmi iki koktumo...Na nieko blogo .kad pirmi ,bet reklamuotis .... tai nenormalu ... tarsi būtų nepilnaverčiai ,stovintys ant silpnų kojų

5 kolona

5 kolona portretas
durnyno klientai pradėjo komentarus

Daro žydai biznį iš visko

Daro žydai biznį iš visko portretas
Bet iš karo ypatingai! Revoliucijos, karai, gimdymai, mirtys - jų misija visur biški pačiulpti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių