Quantcast

G. Landsbergis: Lietuva jau dabar jaučia narystės EBPO naudą

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Paryžiuje susitikęs su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria, padėkojo už reikšmingą paramą Lietuvai stojant į šią organizaciją bei jo ilgametę lyderystę.

Anot G. Landsbergio, Lietuva jau dabar jaučia narystės EBPO naudą – pagal organizacijos rekomendacijas modernizuojamos valstybės valdomos įmonės, sukurta efektyvesnė pensijų sistema, dalyvaujant EBPO iniciatyvoje, skirtoje kovai su mokesčių vengimu, padidintos mokestinės pajamos į biudžetą.

Susitikimo metu kalbėta, kad Lietuva, viena naujausių EBPO narių, yra itin aktyvi organizacijoje – Lietuvos institucijos naudojasi EBPO ekspertize tobulinant mokslo ir inovacijų, švietimo, aplinkosaugos sritis, gerinant verslo aplinką, taip pat dalijasi savo patirtimi su kitomis valstybėmis narėmis.

„Vyriausybė atsakingai vertina organizacijos 2020 metų lapkritį pateiktas rekomendacijas Lietuvai skurdo ir socialių skirtumų mažinimo, regionų augimo skatinimo bei žaliojo augimo srityse, o EBPO gairės kovoje su Covid-19 pasekmėmis svarbios, formuojant nacionalinio atsako priemones“, – susitikime akcentavo užsienio reikalų ministras.

Jau penkioliktus metus organizacijai vadovaujantis ir šių metų gegužės pabaigoje trečią kadenciją baigsiantis A. Gurria transformavo organizaciją iš „turtingųjų klubo“ į vieną įtakingiausių pasaulio organizacijų, kurios rekomendacijų kovoje su COVID-19 pandemijos pasekmėmis ir piliečių gerovės vystymo srityje siekia ne tik EBPO valstybės, bet ir Europos Sąjunga, G20 bei G7 valstybės.

Šiuo metu vykstant naujojo organizacijos generalinio sekretoriaus atrankai, vizito Paryžiuje metu ministras taip pat susitiko su Australijos kandidatu į šias pereigas Mathias Cormann.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B. J.

B. J. portretas
žinoma, kad neįmanomas. O apie ką su Europos Sąjunga su Rusija galėtų kalbėtis? Tik ar pačiai Rusijai būti tokia, kokia dabar yra, naudinga? Na, kiekvienas pats sau turėtų pagalvoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių