Quantcast

G. Landsbergis kreipėsi į bendražygius: Lietuvai reikia ramesnės politikos

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Seimo narys Gabrielius Landsbergis kreipėsi viešu laišku į bendražygius, kuriame apžvelgė, kas buvo pasiekta per pastaruosius metus Lietuvoje bei pasaulyje.

Politikas taip pat nutarė paprognozuoti, kas laukia pasaulio, Lietuvos ir Tėvynės sąjungos per ateinančius ketverius metus ir pakvietė į diskusiją dėl svarbiausių valstybės iššūkių.

„Kviečiu Jus, savo bendražygius ir bendraminčius, kolegas, taip pat oponentus – visus, diskutuoti ir drauge ieškoti atsakymų į svarbiausius valstybės iššūkius. (...) Noriu, kad aiškiai atsakytume, kodėl šiandien Lietuvai reikia konservatyvaus požiūrio į valstybės valdymą. Vienas iš atsakymų ‒ vyraujantis politinis chaosas, valdžios išdalinti, bet neįgyvendinti pažadai ir sukelti lūkesčiai griauna žmonių pasitikėjimą politika ir taip ardo valstybės pamatus. Reikia ramesnės politikos, kuri vadovautųsi nuostata „nežadėk to, ko negalėsi pasiekti“, arba, kitaip tariant, žadėti tik tokius darbus, kuriuos realiai galime įgyvendinti realiomis (o ne idealiomis neegzistuojančiomis) sąlygomis. Privalome numatyti ir konsensuso galimas paieškas, ir finansavimo šaltinius sprendimams priimti“, – laiške sako G. Landsbergis.

Jo nuomone, nauja konsensusu grįsta politikos kokybė privalo tapti vienu iš pagrindinių instrumentų.

Vyraujantis politinis chaosas, valdžios išdalinti, bet neįgyvendinti pažadai ir sukelti lūkesčiai griauna žmonių pasitikėjimą politika ir taip ardo valstybės pamatus.

„Išsivadavimas iš vidutinių pajamų spąstų, t. y. augantis ekonomikos pyragas, turi likti tarp prioritetų, tačiau šalia jo privalo būti pridėta teisinga mokesčių sistema.

Todėl reali žalioji valstybės strategija turi būti ne tik partijos programoje, bet ir būsimajame vyriausybės darbų plane“, – sako politikas.

Konservatorių lyderis užsimena ir apie būsimus Seimo rinkimus.

„Noriu, kad Tėvynės sąjunga turėtų rinkimų sąrašą, kurį galėčiau pavadinti valstybininkų sąrašu. Noriu, kad jį papildytų žmonės, dirbę valstybės tarnyboje, savo gyvenimu įrodę, kad valstybė yra jų gyvenimas, ne darbas.

Turiu ir asmeninį tikslą ‒ norėčiau nubėgti 42 kilometrus greičiau negu per keturias valandas, bet šitą tikslą pasiekti, ko gero, lengviausia, ar bent jau pasekmės, jei nepavyks, negrėsmingos“, – savo norus dėsto G. Landsbergis.

Bendražygius Seime jis kvies nebedalyvauti „valdančiųjų kuriamose dirbtinėse dvikovose“, o laimėtą laiką siūlys panaudoti diskusijai apie Lietuvos raidos scenarijus, pagrindinius iššūkius ir grėsmes bei būdus joms išvengti.

Noriu, kad Tėvynės sąjunga turėtų rinkimų sąrašą, kurį galėčiau pavadinti valstybininkų sąrašu.

G. Landsbergis norėtų daugiau dialogo tarp tradicinių politinių partijų. „Bendras darbas opozicijoje parodė, kad gebame susitarti ir ieškoti konsensuso. Norėčiau, kad tai virstų gilesnėmis diskusijomis apie esminius uždavinius valstybėje.

Jums dažnai kartos, kad Tėvynės sąjungai sunku atrasti politinių draugų, kad bus sunku sudaryti koaliciją. Bet jau mūsų partijos pavadinime užkoduota tai, kad mes remiamės sąjungos, bendrystės principu. Esame atviri visiems, kurie taip pat supranta valstybingumo svarbą. Sutarę dėl principų, galime toleruoti ir atskirų požiūrių skirtumus“, – sako  TS-LKD lyderis.

Savo laiške jis pateikė ir klausimų sąrašą diskusijai.  „Kaip sugrąžinti į politiką diskusijas dėl idėjų? Kokių problemų mes nebegalime nespręsti? Ką daryti, kad piliečiai pasitikėtų valstybe? Kokia mokesčių politika būtų teisinga? Kokios mokyklos norėtumėte savo vaikams? Kaip po savęs palikti žalią ir neužterštą Lietuvą? Kaip užtikrinti, kad Lietuvos valstybingumas būtų ilgaamžis?“ –  atsakymų į tokius klausimus laukia G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gabriukas nemelevęs negali: "Bendras darbas opozicijoje parodė, kad gebame susitarti ir ieškoti konsensuso" - iš ko Dėdulės auklėtinį pažinsi. :/

vladas lukosevicius

vladas lukosevicius portretas
3 viename , galvojate tai kava ?...... Ne , tai zadrotas anūkėlis užguitas dėdulės ir išžagintas Austėjos ..... Taip ir buvo pagamintas KONSER-vatnykų vadas ....

Anonimas

Anonimas portretas
Mažiau kaišiokit to broilerio snapą čia. Atsibodo jo fizionomiją kasdien matyti.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių