Quantcast

G. Landsbergis Iraką vėl paragino spręsti oro susisiekimo nelegaliai migracijai problemą

Irakui planuojant nuo rugpjūčio padvigubinti skrydžius į Minską,  Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis Irako užsienio reikalų ministrą Fuadą Husseiną (Fuadas Huseinas) dar kartą paragino spręsti oro susisiekimo su Baltarusija  problemą.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, G. Landsbergis ketvirtadienio vakarą telefonu kalbėjosi su Irako užsienio reikalų ministru bei dar kartą primygtinai paragino priimti sprendimus dėl oro susisiekimo kanalo nelegaliai migracijai tarp Bagdado ir Minsko.

G. Landsbergis išreiškė̇ gilų susirūpinimą dėl žinios apie papildomus skrydžius iš Bagdado į Minską.

Pasak jo, Irako kolega pažadėjo artimiausiu metu išsiaiškinti Irako avialinijų sprendimo motyvus bei patikino, kad į Lietuvos prašymą atsiųsti ekspertų delegaciją bus reaguojama.

„Dar kartą pakartojau Irako užsienio reikalų ministrui, kad dalyvavimas bet kokioje galimoje Baltarusijos režimo nusikalstamoje schemoje itin kenkia Irako, deklaruojančio pasiryžimą eiti demokratijos ir taikos keliu, reputacijai. Ryžtingų Bagdado veiksmų kovoje su nusikalstamo žmonių gabenimo tinklo organizatoriais laukia ne tik Lietuva, laukia ir visa Europos Sąjunga“, – pranešime cituojamas G. Landsbergis.

BNS anksčiau rašė, kad praėjus kelioms dienoms po G. Landsbergio vizito Irake, šios šalies oro linijos „Iraqi Airlines“ paskelbė dvigubinančios skrydžius iš Bagdado į Minską.

Kaip nurodoma oro linijų „Facebook“ paskyroje, daugiau lėktuvų skristi į Baltarusijos sostinę turėtų nuo rugpjūčio.

Įraše „Iraqi Airlines“ vadovas Kifahas Hassanas Jabbaras (Kifahas Hasanas Džabaras) nurodo, kad toks sprendimas priimtas, remiantis susisiekimo ministro Nassero al Shibli (Nasero Šiblio) pavedimu ir reaguojant į išaugusią tokių skrydžių paklausą.

Nuo rugpjūčio pradžios per savaitę šiuo maršrutu lėktuvai skris keturias dienas – antradienį, trečiadienį, penktadienį ir sekmadienį.

Praėjusią savaitę iš vizito Bagdade grįžęs G. Landsbergis sakė, kad Irakas atsargiai žiūri į migrantų grąžinimą į jų kilmės šalį. Vis dėlto jis pabrėžė, kad Lietuva turi svertų, derantis su Bagdadu.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su ženkliai išaugusia neteisėta migracija. Dauguma sulaikytųjų yra Artimųjų Rytų, Afrikos šalių piliečiai.

Lietuvos pareigūnų teigimu, į Baltarusiją jie patenka dažniausiai tiesiogiai iš Irako arba per Turkiją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aaugi

Aaugi portretas
Prisime5a kad jis suderejo jei ne e s derybininkai to būtų neįvykus o dabar šlovę nori įrašyt savo sąskaitoje kad labai stengesi

Feliksas

Feliksas portretas
Nu,bet ir šlykštus tipelis.

LAISVĖ

LAISVĖ portretas
Irakas b i bi dėjo ant tokio Landsbergio
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių