Quantcast

G. Landsbergis ieško kompromiso: skambinau R. Karbauskiui, bet jis neatsiliepė

Opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad sieks kompromiso po to, kai antradienį Seime išsiskyrus nuomonėms nepavyko priimti įstatymo, leisiančio didinti atlyginimus medikams, kovojantiems su koronaviruso epidemija. Konservatorių pirmininkas sako, kad apie tai jau kalbėjo ne tik su Seimo frakcijų vadovais, bet ir su premjeru Sauliumi Skverneliu. Į skambučius ir trumpąsias žinutes, teigia G. Landsbergis, neatsakė tik „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Aš šiandien kalbėjau su visų frakcijų seniūnais, skambinau taip pat ir Ramūnui Karbauskiui. Deja, nežinau dėl kokių priežasčių, jis ragelio nekėlė. Aš jam parašiau žinutę, kviesdamas susitarti – jis neatrašė“, – Eltai teigė G. Landsbergis.

Kiek anksčiau ryte R. Karbauskis, komentuodamas antradienį Seime įstrigusius siūlymus dėl medikų atlyginimų didinimo, teigė, kad pats nebandys kalbėtis su G. Landsbergiu ir ieškoti išeities. Jo teigimu, su opozicija prie derybų stalo turėtų sėsti premjeras S. Skvernelis.

„Manau, kad premjeras pirmiausia šnekėsis su opozicija. Be abejonės, nes neapykanta Gabrieliaus ar kitų mano atžvilgiu yra begalinė, o švelnesnė tikriausiai premjero atžvilgiu“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Savo ruožtu G. Landsbergis tokį R. Karbauskio pareikšimą pavadino emocijomis.

„Aš tokiomis emocinėmis kategorijomis nesivadovauju. Aš ištiesiau ranką ir kviečiau kalbėtis visus. Kalbėjomės ir su socialdarbiečiais, ir su opozicija. Įdomiausia, kad visi sutariame, kad kompromiso reikia ieškoti“, – teigė konservatorių lyderis.

Aš ištiesiau ranką ir kviečiau kalbėtis visus.

Kartu jis pabrėžė, kad yra linkęs įsiklausyti ir į Vyriausybės nuomonę bei deklaruojamas galimybes papildomoms išlaidoms.

„Mes esame pasiruošę tartis su Vyriausybe, ji yra atsakinga už pinigus. Mes tai suprantame. Niekas negali tiesiog parašyti skaičių ir laukti, kad Vyriausybė su viskuo sutiks – ji atsakinga už subalansuotą biudžetą“, – teigė G. Landsbergis.

„Esame pasiruošę diskutuoti, kiek valstybė yra pajėgi tai kompensuoti“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad valdantiesiems ir opozicijai neradus sutarimo, antradienį Seime įstrigo siūlymas medikams, kurie dirba ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose, mokėti nuo 50 iki 100 proc. didesnius atlyginimus karantino laikotarpiu. Nesutarimai atsirado dėl to, kad Seimo nariai Antanas Matulas ir Raimundas Martinėlis pasiūlė mokėti didesnes algas ir kituose padaliniuose dirbantiems medikams. Jie siūlė, kad paskelbus karantiną visiems sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams būtų mokamas 50 proc. jų pastoviosios darbo užmokesčio dalies dydžio priedas. Tiems, kurie dirba su ypač pavojinga užkrečiamąja liga sergančiais pacientais ar vykdo epidemijų profilaktiką, buvo siūloma skirti nuo 100 iki 150 proc. priedus.

Seimui pritarus tokiam pasiūlymui, vėliau įstatymų leidėjai suabejojo dėl lėšų šiam pasiūlymui įgyvendinti.

Seimo darbą palydėjo aštri prezidento kritika

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienio rytą griežtai įvertino tai, kad Seimui nepavyko priimti įstatymo, pagal kurį būtų keliami atlyginimai su koronavirusu kovojantiems medikams. Prezidento teigimu, Seimo nariai savo elgesiu tik patvirtino visuomenėje vyraujančius įsitikinimus apie politikus.

„Susidaro įspūdis, kad tarp žmonių paplitęs įsitikinimas, kad politika yra bjaurus reikalas, kad parlamentas yra ta institucija, kuria pasitikėti neverta, vakar buvo padaryta būtent taip, kad šitokia nuomonė toliau įsitvirtintų visuomenės sąmonėje. Politikavimas pačia blogiausia to žodžio prasme“, – trečiadienį apsilankęs Ekstremaliųjų situacijų operacijų valdymo centre, įsikūrusiame Sveikatos apsaugos ministerijoje, sakė G. Nausėda.

Premjeras ragina Seimo narius nesibarti

Premjero teigimu, šiuo metu politikų nesutarimus reikia padėti į šalį ir bendrai ieškoti išeičių iš sudėtingos situacijos. Visgi, premjeras pabrėžia, kad siūlomi sprendimai turi būti atsakingi ir realūs. „Nežinome, kas bus po savaitės ar dviejų“, – feisbuke trečiadienį rašė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis pabrėžė, kad ateinantį antradienį įstatymas dėl medikų atlyginimų didinimo turi būti priimtas Seime. Kartu, patikino premjeras, priedai medikams bus išmokėti už visą karantino laikotarpį, nuo pat jo pradžios. „Galite būti ramūs, nieko neprarasite, už Jūsų svarbų darbą“, – socialinio tinklo įraše akcentavo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
nenoriu vertinti blogio užtai kad viksta kova tarpe konservatoriu ir valstiečiu juk dabar ne barnios globaliam orkesro hore muša pagl senus receptus sirgimo laikotarpio juk prisimenam koki styliu vedė konservatoriai kada tie buvo vedlei dėstė savo nora ir nenorėjo nieko vertinti, ir girdėti taip dabar tie nuvėjo nuo bačkos vesti jau nėra kam taip juk barasi varpais skambina šaukia piksta neatsiliepe šnekėti nenori ir suprasti, o tas dabar sedėdamas bačkos aukštyja formoja ir savo galva lenkia o kaip man skauda kada neatsiliepe, senu barniu prisimena ir matote dar vienas zuikis iš orkestro dobes ministru tarybos pirmininkas ramuno padejejas iš lieto kartoja nesipikim nesibarkim po biški tyliau kovokim pirmin nenugalimieji,

Moralas

Moralas portretas
Vargšas, nekėlė jam ragelio, oj tuoj apsive..msiu nuo. Taip ir reikia šitam intrigantui, tegu pagaliau dirba tautai užuot maurojęs.

Pilietis

Pilietis portretas
Kodėl nekėlė ragelio?
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių