Quantcast

G. Landsbergis Atėnuose ragino telkti pajėgas prieš Rusijos agresiją Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Atėnuose ketvirtadienį viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragino telkti tarptautinės bendruomenės pastangas kovai su Rusijos agresija prieš Ukrainą.

„Graikijos žmonėms Mariupolis, Charkivas nėra tik miestų pavadinimai Ukrainos žemėlapyje. Tai brutalumo ir didžiulės netekties simbolis – šiame regione tūkstančiai graikų kilmės ukrainiečių patyrė visus nusikalstamo Rusijos karo baisumus, neteko savo artimųjų“, – per susitikimą su Graikijos užsienio reikalų ministru Nikosu Dendiasu sakė G. Landsbergis, cituojamas ministerijos pranešime.

„Tarptautinė bendruomenė turi tęsti maksimalų spaudimą Rusijai bei ją remiantiems Baltarusijai, Iranui ir kitiems autoritariniams režimams, taip siųsdama aiškią žinią – karo ir agresijos nusikaltimai bei pagalba agresoriui sulauks atsako“, – pabrėžė jis.

G. Landsbergis Graikijos sostinėje pristatė Baltijos šalių iniciatyvą, raginančią Europos Sąjungą (ES) drauge su tarptautiniais partneriais padėti Ukrainai įsteigti specialų tribunolą. Jis tirtų agresijos nusikaltimą, užpildytų šiuo metu egzistuojantį teisinį vakuumą ir užtikrintų Rusijos atskaitomybę prieš Ukrainą.

„Specialusis tribunolas galėtų tapti dar vienu taisyklėmis grįstos pasaulio tvarkos ramsčiu bei atgrasymo priemone kitiems režimams, turintiems revizionistinių tikslų“, – teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministrai taip pat aptarė dvišalio bendradarbiavimo, Europos energetinio saugumo stiprinimo ir branduolinio saugumo klausimus – ne tik Ukrainoje, bet ir Lietuvos pasienyje, kalbėta ir apie situaciją ES kaimynystėje, regioninį saugumą, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos diplomatijos vadovas susitiko ir Graikijos parlamento Gynybos ir užsienio reikalų komiteto pirmininku Konstantinosu Gioulekasu.


Šiame straipsnyje: Gabrielius Landsbergiskaras UkrainojeGraikijaparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių