Quantcast

G. Landsbergis: ES privalo įvesti sankcijas Baltarusijos oro uostams

  • Teksto dydis:

Prastėjant situacijai Europos Sąjungos ir Baltarusijos pasienyje, Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Bendriją griežtinti sankcijas Minsko režimui ir į sankcionuojamų objektų sąrašą įtraukti Baltarusijos oro uostus.

Anot ministro, Baltarusijos režimas toliau naudoja oro uostus neteisėtai migracijai organizuoti.

Kaip pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija, Lietuvos diplomatijos vadovas šį klausimą telefonu aptarė su ES užsienio politikos vadovu Josepu Borrelliu (Žozepu Boreliu).

„Europa nebegali daugiau delsti. Įvykių eskalacija Lenkijos pasienyje yra tik dar vienas įrodymas, kad Baltarusijos režimas jau pereina prie aktyvių puolamųjų ir provokuojančių veiksmų. Europa privalo nedelsdama reaguoti griežtindama sankcijas – Baltarusijos oro uostai turi būti sankcionuoti“, – teigė G. Landsbergis.

Visos pasaulio avialinijos turi suprasti, kad skrisdamos į Baltarusiją jos bendradarbiauja su nusikalstamu režimu.

„Visos pasaulio avialinijos turi suprasti, kad skrisdamos į Baltarusiją jos bendradarbiauja su nusikalstamu režimu“, – pridūrė ministras.

Baltarusijoje, pasienyje su Lenkija, pirmadienį susitelkė didelė migrantų grupė. Ji bandė prasiveržti į kaimyninės šalies teritoriją, tačiau Lenkijos pajėgos tam užkirto kelią.

Ministras taip pat informavo J. Borellį, kad Lietuva palaiko nuolatinį kontaktą su Lenkija, sprendžiant krizę ES pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jons

Jons portretas
Antsnukio reikia anukui. Jo lojimas jau nebevaldomas ir kenkia Lietuvai. Senelis 20 metų rėkė rusai puola, o anūkas rėkia pulkim Baltarusija.

Baltas

Baltas portretas
Tegul Lansbergis įveda sankcijas ES,kad neklauso ir nedaro sankcijų Baltarusijai.Manau padėtų.

Regvydas

Regvydas  portretas
Aš nesuprantu... čia juk krizė Baltarusijoj taip pat. Emigrantai kasa duobę pačiam Lukošenkai Baltarusiai kilkite į kovą už savo laisvę. Dabar pats laikas kažką daryt. Griaukit viską, pasinaudokit proga
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių